Ana içeriğe atla

BİR RÖPORTAJ: MIDNIGHT WIRE


Genç İngiliz grup Midnight Wire'ı daha önce bu sayfalarda blogda tanıtmıştık...Midnight Wire,"Oh Lola" single'ı sonrasında çok daha popüler oldular ve özellikle İngiltere'de çeşitli festivallerde sahne aldılar...Grubun vokali  Alex Van Roose ile net üzerinden bir röportaj yaptık...Kendisi gayet samimi olarak yeni albüm ve etkinlikler hakkında sorularımı yanıtladı ve verdiği bazı cevaplarla hepimizi şaşırttı..("Oh Lola"nın ilk albümde yer almayacağı, Mavi Sakal dinlediği gibi..)

İçten cevaplar için kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz...(click here to read the interview in English)

1. Genç bir grupsunuz..Bir araya gelme ve müzik yapma hikayenizi özetler misiniz?

Aslında ben (Alex) ve Chris birbirimizi daha önce çaldığımız gruplardan tanıyoruz..Chris ile iletişime geçip yazdığım bir kaç şarkıyı çaldık ve sonrasında devamı geldi..Arj'ı 5 yaşından beri okuldan tanıyorum, onu da bas gitar için aldık; davulcumuz ise eskiden çaldığım gruptan geldi..Çok iyi bir uyum sağladık ve yaptığımız şeyi yaparken gerçekten çok eğleniyoruz..

2.. Debut single "Oh Lola" çok enerjik bir şarkı...Kendisi güzel bir albümün habercisi gibi... İlk aldığınız tepkiler nasıl?

Çok karışık ama tamamı pozitif tepkiler aldık..Sanırım bir çok insan ilk single'ımızın bu kadar sert olacağını beklemiyordu..- punk müziğimizi seviyoruz ve yaptığımız şeyin içine olabildiğince fazla katmaya çalışıyoruz..Oh Lola'yı yaparken çok eğlendik ve çok zaman harcadık, ortaya farklı bir şey çıkartmak güzel..Ancak görünüşe göre "Oh Lola" ikinci albümümüzde yer alacak..İlk albümümüz "Oh Lola"dan çok daha farklı olacak ve bir an önce bitirip yayınlamak için çok heyecanlıyız..

3. İlk albümünüzün adı ve yayınlanma tarihi belli mi peki?

Tarih ne yazık ki henüz kesinleşmedi...Muhtemelen bu yılın sonlarında yayınlanma tarihini duyuracağız ve önümüzdeki sene içerisinde de albüm çıkacak..İsim konusunda çok kararsız kaldık ama sonunda hepimiz "Escape From Bleak Street" isminde hemfikir kaldık..."Bleak Street" eski grupta yazdığımız gayet kasvetli bir şarkıydı ve ben hep mutlu şarkılar yazmak ve çalmak istemişimdir..Ve sanıyorum bu "Midnight Wire"'ı herşeyden fazla temsil ediyor...

4. Şarkı sözlerini yazma ve kayıt aşamasından da bahseder misin?

Bu süreçte yaptığımız çok şey var...Akustik gitarla şarkı sözü yazıp ya da kaydedip grubun geri kalanına dinletiyorum..Ne düşündüklerini soruyorum, tekrar gözden geçiriyoruz ve olabildiğince iyi şekilde kulağa gelinceye kadar devam ediyoruz.."Oh Lola" biraz daha farklı oldu ve onu hep birlikte stüdyoda yarattık..Aslında bu süreç her şarkı için değişiklik gösteriyor..Ama çok fazla şarkı yazıyoruz ve albüm için şarkı belirlerken çok fazla seçeneğimizin olması harika..

5. Yakınlarda canlı performans var mı?

Evet, yaklaşan bir kaç festival var..Leicester'da Summer Sundae festivalde çalıyoruz..(büyük bir lokal festival)..Strawberry Fields Festival'de çalacağız..Yıl bitmeden önce Birleşik Krallık çevresinde bir turne olacak..31 Ağustos'ta memleketimiz Leicester'da yeni single lansmanımız olacak -ki çok heyecanlıyız...Önümüzdeki yıl bahar aylarında ise yeni albüm için bir Avrupa turnesi olacaktır...

6. Siz bugünlerde kimleri dinliyorsunuz?

Aslında dinleyebildiğimiz kadar fazla şeyi dinlemeye çalışıyoruz.:)! Bu aralar Velvet Underground ve Lou Reed'e takmış durumdayım..Geçen gün Noah and the Whale'in "The First Days of Spring" albümünü dinlemeye başladım ve hala dinlemekten kendimi alıkoyamıyorum..

7. Son günlerde duyduğuna en çok şaşırdığın şey ne oldu?

Andy Murray Wimbledon Tenis Turnuvasında finale ulaştı !! Tüm Britanya halkı için kazanıyor !

8.. Türkiye ya da Türk müziği  hakkında bir fikriniz var mı?

Ne yazık ki Türk müziği hakkında fazla bilgim yok..Ama bir kaç "Mavi Sakal" şarkısı dinlemiştim.."İki Yol" harika bir şarkı..Keşke dilinizi konuşabilseydim ! Ülkenizde bir kaç kez bulundum..Tatil için Dalyan'a bayılıyorum..Harika bir yer ! Ayrıca orda yapılan krepler inanılmaz !! 

9.. Son olarak, -buradaki dinleyicileriniz için eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Eğer daha önce bizi dinlemediyseniz, lütfen dinleyin ! Ve yeni çıkaracağımız single'lar ile seneye çıkacak albümü takip edin ! Umarım kısa zaman sonra Türkiye'de de çalarız..Desteğiniz için teşekkürler...

Bu arada....Leicester City takımında oynayan "Muzzy Izzet" en sevdiğim futbolculardandır ve kendisi 2002 Dünya Kupası yarı finalinde Brezilya'tya karşı oynadığınız maçta Türk milli takımında idi !!







Yorumlar