Ana içeriğe atla

BİR RÖPORTAJ: TAMINO


(For English, click here)

Efendim daha evvel Tamino'dan bu sayfalarda bahsetmiş ve 25 Mayıs'taki Salon konseri açıklandığında heyecanımızı paylaşmıştık.

Kadife sesi ve karizmasıyla "gençlerin sevgilisi" olmaya aday Tamino ile, ilk İstanbul konseri öncesinde sohbet ettik.

EP'de yer alan 5 harika şarkının yanı sıra, Salon konserinde ilk kez yeni şarkıları duyacağımız müjdesini de aldık!

Tamino web sitesi için buraya, 25 Mayıs'ı iple çektiren konser biletleri için buraya tıklayabilirsiniz.


Seni İstanbul'da izlemek için sabırsızlanıyoruz! Buradaki ilk konserin olacak, şehir hakkında neler biliyorsun?

Ben de çok heyecanlıyım! Hep gitmek istememe rağmen daha önce hiç İstanbul'da bulunmadım. Sonunda gerçekleşeceği için çok mutluyum. Harika tarihiyle birlikte çok güzel bir şehir olduğunu duymuştum.

5 şarkıdan oluşan ilk EP geçtiğimiz sene yayınlandı. İlham kaynakların, şarkı sözlerini kaleme almaktan prodüksiyon aşamasına yaşananlar ve gelen tepkileri anlatır mısın?

19 yaşındayken 30 civarında şarkı yazdım ve bunlardan bazılarını kaydetmek istiyordum. 13 tanesini birlikte kaydettiğimiz Tom Pintens ile iletişime geçtim. Sonrasında birlikte en iyi uyumu sağlayacağını düşündüklerimi seçerek ilk EP'yi yayınlamış oldum. O sıralar Amsterdam'da yaşıyor, konservatuarda müzik çalışıyordum. Sanırım ilk kez farklı bir şehirde yalnız olmak, yazdığım şarkıları da oldukça etkiledi.

Dinleyicilerden gelen tepkiler inanılmazdı. Bu kadarını asla tahmin etmemiştim, bu nedenle müziğimi seven ve bana destek olan herkese müteşekkirim.

Yeni şarkılarla birlikte albümün tamamını ne zaman dinleyebileceğiz?

Yakında! Yeni şarkılar için çok sıkı çalışıyorum.

Konserlerde hiç cover çalıyor musun?

Genelde cover çalmayı sevmiyorum ama Arctic Monkeys'in "I Bet You Look Good on the Dance Floor" şarkısını cover'ladım. Bu şarkıyı gerçekten çok seviyorum ve şarkının kendime ait bir versiyonunu yapmak güzel olur diye düşündüm.

Peki İstanbul konserinde yeni şarkılar duyabilecek miyiz? Bizi neler bekliyor?

EP'de yer alan şarkıların yanı sıra, kesinlikle yeni şarkılar da çalacağım. Bu arada grubumla birlikte geliyoruz. Davulda Ruben Vanhoutte, keyboard'da Vik Hardy olacak. Ve tabii ki dünyaynın en iyi sesçisi PJ Maertens de bizimle olacak.


Şu an Antwerp'te yaşıyorsun değil mi? Bir müzisyen için Belçika'da yaşamanın artı ve eksileri neler?

Evet doğru. Bence burada yaşamanın en büyük avantajı, Belçika'nın, yeni yetişen sanatçıların sanatı algılama biçimine katkı sağlayan sürealist sanat ve aykırı sanatçılardan oluşan güçlü bir tarihinin olması. Burada temel amacın ticari hedeflere daha az odaklı olduğunu hissediyorum, bu da sanatçıların gerçekten anlamlı bir şeyler üretebilmesine olanak sağlıyor. Tabii ki, küçük bir ülke olduğu için, yaptığı sanatı dünyanın geri kalanına ulaştırmak isteyenler için bazı dezavantajları da var. 

"Tamino" ismi nereden geliyor?

Tamino benim gerçek adım, bir sahne ismi değil yani. Annem büyük bir opera hayranıdır, Tamino da Mozart'ın Die Zauberflöte eserinde yer alan ana karakterlerden birisi. Annem bana hamileyken, CD'de operayı dinliyor ve "Tamino" adını duyduğunda kararını veriyor.

Bugünlerde kimleri dinliyorsun?

Fka Twigs, Bob Dylan, Björk, Frank Ocean.

Yakın gelecek için neler planlıyorsun?

Şimdi söylersen sürprizi kaçar, değil mi? :)

Peki..Geldik en zevkli kısma, aşağıdaki boşlukları nasıl doldururdun?

- Müziksiz bir dünya, çorak olurdu.
- Müzisyen olmasaydım, yunus olurdum.
- Bazen, uykumda kendimi şarkı söylerken yakalıyorum.
- Neşelenmek için kitap okurum.

Çok teşekkürler, son olarak eklemek istediğin bir şey var mı?

Sizi ziyaret etmek için sabırsızlanıyorum! Müziğimin Türkiye'deki insanlara ulaşması benim için çok şey ifade ediyor. Teşekkürler! Görüşmek üzere!

Yorumlar

  1. Ay çok seviyorum

    YanıtlaSil
  2. Konsere 18 yaş sınırının gelmesi çok kötü oldu.Aldığımız biletleri iptal etmek zorunda kaldık.Kızım çok ağlıyor keşke Tamino hayran kitlesine göre bir yerde konser verseydi

    YanıtlaSil

Yorum Gönder