Ana içeriğe atla

BİR RÖPORTAJ: FACES ON TV


(click here for English)

Belçikalı grup Faces on TV, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında, İstanbul'da ilk defa 24 Mayıs tarihinde Zorlu PSM Studio'da sahne almaya hazırlanıyor. (biletler şurada)

Jasper Maekelberg ile yaklaşmakta olan albümü ve İstanbul konseri üzerine sohbet ettik, kumpir ve ud sevdasını keşfettik:


24 Mayıs’ta ilk İstanbul konseri ile Zorlu PSM Studio sahnesinde olacaksınız. Neler hissediyorsun?

Nihayet Türkiye’de çalacağımız için çok heyecanlıyım. Spotify’da hangi şehirlerin şarkılarımızı en çok dinlediğini takip ediyoruz ve İstanbul 1 numarada..

Müziğimizin ülkenizde dinlenmesi inanılmaz bir duygu. Bu nedenle sonunda orada çalabilmek için can atıyorum! Bu arada orijinal “Kumpir”i de çok merak ediyorum!

Türkiye hakkında neler biliyorsun?

2 sene önce Türkiye’ye gelmiş, kültür ve tarihinin zenginliğine bayılmıştım. Güney kıyısı boyunca seyahat etmiş, bir çok güzel yer görmüş ve güzel insanlarla tanışmıştık. İstanbul’u o kadar sevmiştik ki, uçuşumuzun olduğu gün kaybolmuş ve bir gece daha kalmak zorunda kalmıştık.

Belçika müzik atmosferi nasıl peki? Orada bulunmanın avantaj ve dezavantajları neler?

Belçika ya da Flandre (ülkenin kuzey kısmı) aslında oldukça küçük. Pratikte müzik endüstrisindeki herkes birbirini tanıyor. Bu nedenle gerçekten enteresan bir ortam var. Bir de burada “ne düşündüğün umurumda değil, ben inandığım şeyi yapıyorum” tarzı bir anlayış hakim ki ben de gerçekten böyle düşünüyorum.

Son olarak “The Image of Boy Wonder” adında bir single yayınladınız. Albümün tamamını ne zaman dinleyebileceğiz, ismi belli mi?

Albüm 20 Nisan’da yayınlanacak. Adı “Night Funeral”. Fakat öncesinde birkaç yeni şarkı daha paylaşacağım.


Peki albümdeki şarkı sözleri nasıl yazıldı?

Albümdeki tüm şarkıları, gitaristleri olarak Warhaus’a turnelerinde eşlik ederken yazdım. Bir çoğu karavanda yazıldı.

Bulunduğum ortamın her gün değişiyor olması, albümün üzerinde büyük bir etki yarattı. Albümü dinlerken, bir anlamda geçen yıla ait günlüğümü okuyor gibi hissedeceksiniz..

Tüm enstrümanları stüdyoda tek başına kaydettiğini biliyoruz. Bu nasıl mümkün olabiliyor, yorucu değil mi?

Çok yorucu :) Fakat başka türlü yapmak da istemezdim. Ayrıca kafamın içindeki değişken ve inanması zor fikirlerle başkaları baş edemezdi. Gerçekten çok yorucu.

Bu aralar kimleri dinliyorsunuz?

Türkiye seyahatim sırasında ud çalan birini görmüş ve büyülenmiştim. Ben de bir tane satın alıp çalmayı öğrenmeye ve albümde yer vermeye karar verdim. (şimdiden 7 nota çalabiliyorum) Bu nedenle playlist’imde biraz ud müzikleri var. Bir de yeni keşfim Allessandro Allessandroni’nin Afro Discoteca EP’si. İnanılmaz.

Müzik dışında tutkuyla bağlandığınız bir şey var mı?

Evet, kuş izleme. Ev işlerinde bana yardım eden arkadaşımdan Belçika’da az görünen kuşlarla ilgili bir kitap almıştım. O günden beri, ayda bir kere dürbünlerimle birlikte kendimi ağaç evime kapatıp kuşları inceliyorum.

Yakın gelecek için planların neler?

20 Nisan’da ilk albümümü çıkartıyorum ve peşine de tura çıkıyoruz. Yeni şarkıları canlı çalacağım için çok heyecanlıyım. Bir yandan da Balthazar’ın yeni albümünü hazırlıyoruz.

Çok teşekkürler, eklemek istediğin bir şey var mı?

Hepinizi konserde görmeyi umuyorum. 24 Mayıs’ta buluşmak üzere!


Yorumlar

  1. Kumpiri nerden duymuş, gayet sıradan bir yemek, kim kumpir severki. Aşırı saçma!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder