Ana içeriğe atla

DINKY - DIMENSION D


Bugün, pek sık uğramadığımız bir coğrafyaya gidiyoruz...Güney Amerika'ya..Şili'nin başkenti Santiego'dayız...Burada bizi Alejandra Del Pilar Iglesias Rivera karşılıyor...Güney Amerika'da uzun isimler pek modadır, ancak neyseki kahramanımıza doğumdan hemen sonra kız kardeşi "Dinky" ismini takar, ve o gün bugündür Rivera "Dinky" adını kullanır.

Küçük yaşlarda bale ve piyano dersleri almaya başlayan Dinky, müzikal yetenekleri sayesinde kısa sürede Şili'de elektronik müzik alanında popüler işler yapmaya başlar..90'ların ortalarına geldiğimizde, Dinky, Martha Graham Modern Dans Okulu'na gitmek için New York!a taşınır ve müzikal kariyeri bundan sonra bambaşka bir noktaya gider..Henüz 20'li yaşlarda minimal house ve disco ağırlıklı tarzda ilk şarkılarını burada icra eder.


Dinky, 2003 yılında Berlin'e taşınır. 2005 'de burada "Acid in my Fridge" isminde bir kayıt yayınlar ve şarkı kısa sürede Berlin hitleri arasında yerini bulur..Sonrasında Berlin'in DC10, Fabric, Amnesia ve Panorama Bar gibi meşhur klüplerinde çalmaya başlayan Dinky için artık albüm yapmak kaçınılmaz bir hal almıştır...Bugüne kadar 4 albüm, ve bir çok single yayınlayan Dinky, yaptığı müziği her hangi bir tarzla sınırlandırmayarak, kendini hiç bir türle limitlendirmediğini belirtiyor..


Şimdi, geçtiğimiz hafta içerisinde 14 şarkıdan oluşan "Dimension D" isimli harika bir albüm yayımlayan Dinky'e kulak verelim:  http://www.dinkyland.org/

Yorumlar