Ana içeriğe atla

İZ BIRAKANLAR: TRAINSPOTTING



"Hayatı seçin. İş bulun. İşinizde ilerleyin. Aile kurun. Büyük ekran bir televizyon alın. Çamaşır makinesi, araba, cd player, elektrikli konserve açacağı alın. Sağlığınıza dikkat edin. Kollesterolünüzü düşük tutun ve kendinize diş sigortası yaptırın. İpotekle ev alın. İyi bir ev için çalışın. Arkadaşlarınızı seçin. Hobileriniz için ayrı giysiler ve uyumlu çanta kullanın. Doğru dürüst bir çatısı olan, üç odalı pahalı bir daire kiralayın. D.I.Y’e gidin ve Pazar sabahı orada ne işiniz olduğunu düşünün. Kanepenizde oturun, televizyonun beyninizi yıkamasına izin verin, ruhunuzu o salak yarışmalara satın ve bir şeyler tıkının. Tüm bunları yaptıktan sonra intihar edin. Sırf neslinizi devam ettirebilmek için… Ürettiğiniz o sersem bebelerin ortalığa işemesini izleyin. Geleceğinizi seçin. Hayatı seçin. Ama neden böyle bir şey yapayım ki? Ben hayatı seçmemeyi seçtim. Ben başka bir şey seçtim. Neden mi? Hiçbir nedeni yok. Kim eroin bulabildiği sürece nedenleri düşünür ki? 

1996 yapımı İngiliz kült filmi "Trainspotting"; Mark "Rent Boy" Renton'ın yukardaki sözleri ile başlıyor..Filmin yönetmenliğini "a life less ordinary", "28 days later", "28 weeks later" ve son dönemde "slumdog millionaire" ve "127 hours" filmleriyle de adından söz ettiren Danny Boyle üstleniyor..Film, Irvine Welsh'in aynı isimli romanından beyazperdeye uyarlanmıştı..Hatta yazar Irvine'i filmde küçük bir rolde, uyuşturucu satarken de görmek mümkündür..Film Edingburgh'de yaşayan bir grup eroin bağımlısı gencin, hayatından bir kesit aktarıyor..

Arka fonunda Iggy Pop, Primal Scream, New Order, Blur, David Bowie ve Pulp gibi grupların müziklerine yer veren film, iz bırakanlar arasında yerini alıyor.



Yorumlar