Ana içeriğe atla

"UNUTULMAYACAK 2 GECE OLACAK" WARHAUS RÖPORTAJI

(Click here for English)

Maarten Devoldere ile son olarak 2016 senesinde, Balthazar'ın One Love Festival kapsamında vereceği konser vesilesi ile şöyle bir röportaj gerçekleştirmiştik. O sene malum olaylar nedeniyle iptal edilen festivallerden One Love da nasibini almış ve konserler gerçekleşmemişti, ama Warhaus'un ilk single'ı henüz yayınlanmış, Devoldere heyecanını ifade etmişti.

Bu röportajın üzerinden 2 sene geçti, Warhaus 2 harika albüm yayınladı ve Maarten'le bu kez Warhaus'un Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 14 ve 15 Eylül akşamları Salon İKSV'de vereceği konserler vesilesiyle sohbet etme fırsatı yakaladık. Maarten hem yeni Balthazar albümünü müjdeledi, hem de "kimsenin bilmediği" o özelliğinden bahsetti :) 

Çok iddialı olacak belki ama, senenin en iyi konserleri olacağı kesin. Orada görüşürüz.


Selam Maarten. Belçika'da yaşayan biri olarak oradaki müzik atmosferi nasıl? Bize önerebileceğin lokal müzisyenler var mı?

Şu an Belçika bir çok yetenekli müzisyenle dolu. Örneğin:

-Faces On Tv
-Tamino
-Ratmosphere
-Kreusch
-J.Bernardt
-Tsar B.

14-15 Eylül'de Salon İKSV'de olacaksınız. Warhaus olarak ilk İstanbul konseriniz olacak, ne hissediyorsun?

Bu konserler için çok heyecanlıyım. 15'indeki konser biletleri o kadar hızlı tükendi ki, 14'üne bir konser daha eklemek durumunda kaldık. Bunun benim için anlamı çok büyük. En son 4 sene kadar önce Balthazar grubu ile İstanbul'daydık. Gerçekten mistik bir şehir.

Salon İKSV yeni sezon öncesi takipçilerine sahnede kimleri görmek istediklerini sordu. Warhaus en çok istek alan gruplardan biri oldu. İstanbul'da bu kadar hayranınız olduğunun farkında mıydın?

Evet bunu yakın zaman önce öğrendim. Dünyanın her yerinden insanların müziğimi severek dinlemeleri inanılmaz bir his. İstanbul'daki bu 2 konser Balthazar'la tekrar müzik yapmaya başlamadan önceki son konserlerimiz olacak, o yüzden unutulmayacak 2 gece olacak.

Warhaus albümü geçen sene yayınlandı. Sırada ne var, Balthazar'dan yeni şarkılar gelecek mi?

Evet! Önümüzdeki senenin başında yeni Balthazar albümü çıkıyor, bu nedenle çok yakın zamanda İstanbul'a tekrar geleceğimize eminim!

Avrupa turnesi kapsamında çok fazla ülkede çalıyorsunuz. Favori konser şehri ya da mekanınız var mı?

Aslında çok var. Atina'daki coşkulu, Kiev'de duygulu fanlar, Belçika'daki tüm dinleyici arkadaşlarım, Bükreş'de ilk kez ve sold out bir konser vermek...Düşününce hepsi harika şeyler.

Sen bu aralar kimleri dinliyorsun peki?

Connan Mockasin
Ratmosphere
Mount Kimbie

Müzik dışında tutkulu olduğun bir şey var mı?

Pek çok insan bunu bilmez ama büyük bir yavru domuz hayranıyım. Memletimde bu tür hayvanlar için oluşturulan ve gönüllü olarak çalıştığım bir sığınak var. Müzik yazmadığım ya da turnede olmadığım zamanlar, bu küçük domuz yavrularını besliyor ve onlara daha iyi bir gelecek verilmesini sağlıyorum.

Aşağıdaki boşlukları nasıl doldurursun?

Hayat, müzik olmadan çok "sıkıcı" olurdu.
Müzisyen olmasaydım, "işsiz kalırdım"
Bazen kendimi "uyurken" şarkı söylerken yakalıyorum.
Neşelenmek için "grupta bongo çalan arkadaşıma bakarım"
Aşk, "bir yabancıdır" (Love's a Stranger)
Eğer bir film karakteri olsaydım, "Nicolas Cage'in daha saçlı hali olurdum"

Teşekkürler Maarten, eklemek istediğin bir şey var mı?

Son 4 gün! Bu konserleri uzun zamandır bekliyordum! 

Yorumlar