Ana içeriğe atla

BİR RÖPORTAJ: LA LUZ


Amerikalı surf rock grubu La Luz, 10 Ekim'de ilk İstanbul konserleri için, Birlikte Güzel sponsorluğunda Salon İKSV sahnesinde olacak.

Enerjik canlı performansları ve "crowd surf" leri ile nam salan grubun kurucusu ve vokali Shana Cleveland'la kısa bir sohbetimiz oldu.

Bu sene içerisinde yayınlanan son albümleri Floating Features ile beklentileri yükselten La Luz konseri, salınmak suretiyle kışa iyi başlamak için biçilmiş kaftan. 



Merhaba Shana, grup elemanlarıyla nasıl tanıştınız?
Seattle’da farklı gruplarda çalarken tanıştık hepimiz.

Grubun adının anlamı nedir?
Bir kilise duvarında gördüm bu kelimeleri ve söylenişi çok hoşumuza gitti. Bir anlamı yok        aslında.

Los Angeles’ta yaşıyorsunuz. Orada müzik yapmak nasıl bir his?
Şehir adeta sonsuz bir ilham kaynağı. En iyi yemekler, en iyi parklar ve milyonlarca projede tutkuyla çalışan bir çok insan var. LA’in en kötü yanı ise trafik.
Şarkı sözlerini kim yazıyor, bu süreçten ve ilham kaynaklarınızdan bahsetmek ister misin?
Şarkı sözlerini tek başıma yazıyorum ve yeteri kadar iyi olduklarını düşündüğümde toplayıp grupla paylaşıyorum, sonrasında birlikte şekillendiriyoruz. La Luz için ilham kaynakları eski Amerikan, Asya ve Latin Amerikalı rock’n roll, country ve soul müzik diyebilirim.
Son albümün “Floating Features” bu sene içerisinde yayınlandı. Albüm hakkında neler söylemek istersin?
Floating Features için detaylara çok zaman ayırdık ve albümün daha sinematik tınlaması için küçük dokunuşlara önem verdik.
10 Ekim’de Salon İKSV’de ilk İstanbul konserinizi vereceksiniz. Şehir ya da Türkiyeli müzisyenler hakkında bildiğin bir şey var mı?
Pek yok aslında. Birkaç iyi Türk grubunu dinlemek isterim, önerileriniz var mı? Bir boş günümüz olacak, o gün şehri keşfedebilmek için çok heyecanlıyız. Bu arada şehirle ilgili de her hangi bir önerisi olan varsa lütfen instagram üzerinden bize iletsin.
Canlı performanslarınızın enerjik geçtiğini duyuyoruz. Bizi nasıl bir deneyim bekliyor?
Ortamdaki enerji doğru olduğunda, seyircinin de grubun bir parçasıymış gibi olduğunu hissediyorum. Böyle durumlarda o coşkulu enerjiyi hep beraber deneyimliyoruz.
Son olarak sen bugünlerde kimleri dinliyorsun? Tavsiye edebileceğin gruplar var mı?
Yeni sanatçılar kadar Solange, Kendrick Lamar ve Cut Worms gibi isimleri de dinliyorum. Favori eski plağım ise şu an için Eddie and Ernie ve her zaman Incredible String Band dinlerim.

Yorumlar