Ana içeriğe atla

KORAY CANDEMİR - İHTİMALLER


80 ve sonrası doğanlar için Koray Candemir demek, çoğu kez güzel hatıraların fon müziğindeki vokal; Türkçe rock müziğin altın çağı olan 90'ların en karizmatik ve karakteristik sesi demek. 

94'te katıldığı Kargo ile 7 albüm yayınlayan Candemir, sonrasında solo çalışmalarına hız verdi ve 2001 yılında Sade adındaki ilk solo albümünü yayınladı.  Son olarak 2016 yılında "Son" isminde bir şarkı paylaşan müzisyen 4 yıldır sessizliğini koruyorken, güzel haberi geçtiğimiz günlerde posta kutuma düşen bir maille aldım. Candemir, nihayet bu sessizliğini harika bir şarkı ile bozuyor: İhtimaller.

Can Baydar ve Koray Candemir tarafından yazılan İhtimaller'in aranjesi ise Serkan Çeliköz'e ait. Davulda Kurban'dan tanıdığımız Burak Gürpınar, bas gitarda Cemre Kabaş, gitarlarda ise Cem Şahin ve Can Baydar var. 

E-mailde şarkı ile beraber, pandemi öncesi çekilen ve Doğan Tanyer imzası taşıyan video klip de yer alıyordu.  Açıkçası hem şarkıyı, hem de video klibi oldukça beğendim. Koray Candemir'in sesini yeni şarkılarda duymayı özlemişim. İhtimaller'de 90'lardan süzülen -ve şahsen yine çok özlediğim- naif bir rock altyapısı var. Daha iyi haberse, sonbaharda yeni albümün gelecek olması!

Tabii dinleyebilmek için biraz daha sabretmeniz gerekiyor, zira şarkı 29 Mayıs Cuma günü malum dijital platformlarda dinlemeye açılacak.






Yorumlar