Ana içeriğe atla

ZORLU PSM CAZ FESTİVALİ 2020


Bu sene 4.kez gerçekleştirilecek Zorlu PSM Caz Festivali'nin programı geçtiğimiz Perşembe günü düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. Festivalin süresi bu sene çok daha uzun, ancak tabii ki asıl iyi haber çok iyi isimlerin gelecek olması!

İlk yılından bugüne "her müziğin festivali" olarak konumlanan festival bu sene tabii ki caz severleri de mutlu ediyor ancak farklı janralardan "head liner" isimlerle aslında pop'tan rock'a bir çok dinleyicinin ilgisini çekeceği de kesin.

30 Nisan Uluslararası Caz Günü'nde başlayacak festival, Türkiye'ye ilk kez gelecek olan Tove Lo'nun 5 Temmuz'daki konseri ile sona erecek.

Zorlu PSM ekibine kocaman bir alkış gönderip, favori konser listeme geçmeden önce hatırlatayım: Festival biletleri Passo üzerinden satılacak ve 17-18 Şubat tarihlerine özel tüm biletlere %40 indirim uygulanacak.

9 Mayıs These New Puritans: %100 Studio

Geçtiğimiz sene Inside The Rose albümünü çıkaran İngiliz grup uzun bir aradan sonra tekrar İstanbul'a teşrif ediyor.



15 Mayıs Alexandra Savior: %100 Studio


Blogu takip edenler bu ismi yakından tanıyor. 2017'de keşif sahnesinde ve sonrasında yeni şarkıları ile bu sayfalarda bahsettiğim Amerikalı müzisyen, atmosferik ve saykodelik melodilerle festivalde olacak.



17 Mayıs Suede: Turkcell Sahnesi - Sahne Üstü Ayakta

Fazla söze gerek var mı? "Filmstar" ve "So Young" şarkılarını ne zaman dinlesem hala duygulanırım. Soru Britpop'sa cevap hiç değişmez: Suede.



30 Mayıs Woodkid: Turkcell Sahnesi - Sahne Üstü Ayakta

Run Boy Run ile aklımızı alan Fransız müzisyen, şarkıları kadar sahne gösterileri ile de nam salmış durumda. Festivalin iddialı isimlerinden biri.



2 Haziran Rufus Wainwright: Turkcell Sahnesi

Rufus Wainwright'ın 2016 yılında Shakespeare sonelerini müzikle buluşturduğu son ve harika albümü Take All My Loves ile ilgili burada detaylı bir yazı kaleme almıştım.

Şu aralar kendisini yeni albümü için hazırlanıyor. Kanadalı müzisyen bence bir müzik dehası, seviyoruz, bekliyoruz.



10 Haziran Peter Hook & The Light: Turkcell Sahnesi - Sahne Üstü Ayakta

Festival bu sene bir efsaneyi ağırlıyor! Joy Division ve New Order'ın kurucularından Peter Hook, Joy Division'ın 40.yılı vesilesiyle İstanbul'a geliyor.

"Unknown Pleasures" ve "Closer" albümlerinin tamamının çalınacağı konserde, sanıyorum yaş ortalaması 35+ olacak :)



11 Haziran Metronomy: Turkcell Sahnesi - Sahne Üstü Ayakta

Yazın ilk günlerinde dans etmek için en iyi seçimlerden biri Metronomy olur sanıyorum. Indie elektronik şarkılarla Metronomy hayran kitlesini çok hızlı artırdı, neredeyse çalmadığı müzik festivali kalmadı. 

2012 yılında Garanti Bankası sponsorluğunda KüçükÇiftlik Park'ta Two Door Cinema Club'la verdiği konser hala akıllarda.



15 Haziran Chromatics + Desire: Turkcell Sahnesi - Sahne Üstü Ayakta

Hazır Metronomy ile dans etmeye başlamışken, yine festivalin bence en eğlenceli gecelerinden birine imza atacak Chromatics ve Desire.

Amerika merkezli bağımsız plak şirketi Italians Do It Better (ki blogda aşkla bahsettiğim Krakow Loves Adana, Zola Jesus gibi grupların da ev sahibidir) bünyesinde Türkiye'de ilk kez gerçekleşecek gece kaçmaz.



19 Haziran Weyes Blood: %100 Studio

Yine blog takipçilerinin yakından tanıdığı bir isim.

Weyes Blood 2017'de bu satırlara konuk olmuş, sonrasında da mütemadiyen blogda yer bulmuştu. Yıllardır İstanbul'da izleyebilmek için evrene mesaj gönderdiğimiz Weyes Blood, nihayet 19 Haziran'da %100 Studio sahnesinde.



29 Haziran Angel Olsen: %100 Studio


Bir kez daha Listen Before You Love'ın gediklisi bir isim karşımızda: Angel Olsen

İlk kez 2013'de keşif sahnesi konuğu olan Angel Olsen, sonraki senelerde İstanbul'da konserler verdi. Bu muazzam sesi bir kez daha dinlemek için sabırsızlanıyorum.



3 Temmuz Pet Shop Boys: Turkcell Sahnesi - Oturmalı / Sahne Üstü Ayakta

Belki de onları bir kez daha izleme şansımız olmayacak. 

İngiltere müzik tarihinin en başarılı gruplarından birisi. 

Efsane ikili Pet Shop Boys, tabii ki kaçmaz.




5 Temmuz Tove Lo: Turkcell Sahnesi - Sahne Üstü Ayakta

Son 10 yılın öne çıkan pop ikonlarından birisi. 

İsveç çıkışlı Tove Lo, olaylı sahne şovlarıyla da popüler. 

İlk kez Türkiye'ye gelecek ve tahmin ediyorum Talking Body şarkısını söylediğinde; gözler biraz daha dikkatle sahne üzerinde olacak :)

Yorumlar