Ana içeriğe atla

BİR RÖPORTAJ: GARDENS OF CAPRI

(click here to read in English)

Sıcak bir Ağustos gününde, muzur ikili Gardens of Capri'yi burada tanıtmış ve kendilerine övgüler yağdırmıştık.

Amy Elizabeth ve Julian Scharpf'den oluşan ikili Ekim ayı içerisinde ikinci single şarkılarını yayınladılar. Bu vesileyle kendileri hakkındaki merakımızın iştahı da kabardı ve nihayet Julian Shcarpf ile bir röportaj şansı yakaladık!

Gardens of Capri'yi henüz dinlemediyseniz buradan şarkılarına ulaşabilir, röportajın sonundaki videoyu izleyebilir ve daha yakından tanımak isterseniz de okumaya devam edebilirsiniz!

Merhaba, öncelikle Amy Elizabeth ile nasıl tanıştığınızı ve birlikte müzik yapmaya karar verdiğinizi anlatabilir misin?

Amy ile 2005 yılında Avustralya’ya seyahat ederken zaten tanışıyorduk. Arkadaşlığımız da o zaman başlamış oldu. 2012’den beri farklı projelerde birlikte şarkı söylüyor ve cover çalıyoruz. 2018 yılında ise Gardens of Capri’yi kurduk ve kendi orijinal şarkılarımızı söylemeye başladık.

Grubun adı nereden geliyor?

İsimler hakkında düşünürken, söylenişi hoşumuza gittiğinden ve genel olarak İtalya’yı da sevdiğimizden “Capri” adı ilk favorilerimizdendi. Ben o sırada Donna Tartt’ın The Secret History kitabını okuyordum ve kitapta yazar Roma imparatoru Tiberius’un her zaman ne kadar kontrollü bir yaşam sürdüğünden, her zaman halkı tarafından sevilmek istediğinden ama hiç başaramadığından bahsediyordu. O hiçbir zaman kontrollü hayat alışkanlıklarını kıramadı ve bu nedenle de sonunda Gardens of Capri’ye gitti, orada çıldırdı ve hayatını kaybetti. Biz bunu çok ilham verici bulduk çünkü her birimizin kendi konfor alanlarını ve limitlerini kırmak için çaba sarf ettiğine inanıyoruz  Dünyayı olduğu gibi kabullenmek, yargılamalardan uzakta ve sadece özgür olmak için uğraş veriyoruz.

Geçtiğimiz ay son single şarkınız “Peachy” yayınlandı. Aldığınız ilk tepkiler nasıl? Kayıt sürecinden bahsedebilir misin?

Tepkiler çok pozitif oldu. Let Go’dan sonra yayınladığımız ikinci şarkımızdı fakat çok fazla cesaret verici geri dönüşler aldık. Şarkıları Almanya’nın güneyinde Lake of Constance’da yazdık. Hem çok güzel bir yer hem de prodüktörümüz Leander Bauer’in yaşadığı yer; ki kendisi şarkı sözlerinin yazılması ve prodüksiyon kısımlarının büyük bir kısmında önemli rol oynadı. 

Peki albüm ya da yeni şarkılar için ne kadar bekleyeceğiz?

Üçüncü şarkımızı önümüzdeki 2 ay içerisinde yayınlayacağız. Şu an video klibi için çalışıyoruz. İlkbaharda EP yayınlamayı ve yeni şarkılar yazmayı planlıyoruz. Albüm 2020 sonbaharı gibi yayınlanacak. 


İstanbul veya Türkiye’deki müzik sahnesi hakkında neler biliyorsun?

Sadece “Mecra” isimli mekanı biliyorum çünkü Alman grup AnnenMayKantereit orada konser vermişti. Onun dışında itiraf etmeliyim ki maalesef pek bir bilgim yok.

Müzikal olarak etkilendiğiniz isimlerden karışık bir kaset yapsanız içinde hangi şarkılar olurdu?

Tam olarak bu şekilde hazırladığımız bir Spotify playlisti var.

İşte 3 örnek:

Rumors by Fleetwood Mac
Lighten up by Parcels
On the Level by Mac DeMarco.

Yakın gelecek için planlarınız neler?

Planımız Fransa veya İtalya’da bir yerlerde 3 aylığına bir ev kiralayıp yeni şarkılar yazmak ve albüm için yeterince materyal oluşturmak. Aynı zamanda, söylediğim gibi, yeni şarkılar ve videolar da yayınlayacağız. 2020 baharında küçük bir Almanya turnesi yapmayı planlıyoruz. Umarım bir gün Türkiye’de de çalma imkanımız olur.

Bu aralar kimleri dinliyorsun?

Anderson Paak, Nicolas Jaar, Tyler the Creator, Frank Ocean, Khruangbin, Bon Iver ,Taylor Swift, Fleetwood Mac, The Beatles ve Little River Band.

Müzik dışında tutkuyla bağlandığınız bir şey var mı?

Amy moda ile ilgileniyor. Geri dönüştürülmüş / kullanılmış kıyafetlerden yeni ürünler yapmaya çok meraklı. Aslında kendisi Kaliforniya’da moda okudu ve bir online satış mağazası var.

Her ikimiz de sürdürülebilir yaşam ve bu konudaki kişisel sorumluluklarımız üzerine kafa yoruyoruz. 

Çok teşekkürler, eklemek istediğin bir şey var mı?

Ben de teşekkür ederim, bu fırsat için müteşekkiriz ve bir gün Türkiye’de konserimizde görüşmeyi çok istaeriz! Nerede çalabileceğimizle ilgili önerileriniz olursa da bekleriz :)

Yorumlar