Ana içeriğe atla

RED BULL MUSIC FESTIVAL ISTANBUL 2019


Red Bull Music Festival ikinci kez şehri ele geçirmeye hazırlanıyor!

Müziğin en önemli destekçilerinden Red Bull, ilk olarak geçtiğimiz sene İstanbul'a yeni bir festival kazandırmış ve Eylül sonunda beş gün boyunca 4 farklı konseptte 60'ın üzerinde sanatçıyı benzersiz performanslarla bizlerle buluşturmuştu. 

Bu sene zenginleşerek büyüyen festival 1-15 Ekim tarihlerine yayılıyor. Sahne alacak isimler henüz açıklanmasa da, belirlenen konseptler müzikseverlerde eser miktarda heyecan oluşturmaya yetmiş durumda.

Bu sene festivali 6 bölümde incelemek mümkün:

Red Bull House of Music: 

Burası bir nevi festivalin merkez üssü olacak. 1-15 Ekim tarihleri arasında fotoğraf sergileri, canlı performanslar, radyo programları, söyleşiler ve sürprizler müzikseverleri burada bekliyor olacak. Girişler tamamen ücretsiz. 

Mekan: Henüz duyurulmadı.


Alpha Beat Night / 3 Ekim:

Bu gece için festivalin resmi başlama vuruşu diyebiliriz. Tasarlanan 5 konsept gecesinden ilki. Dünyanın değişik bölgelerinden gelen "efsunlu" müzisyenlerin "egzotik bir müzikal atmosfer" sunacağı gece saat 20.00'de başlıyor. Biletler burada satışa çıktı bile!

Mekan: Feriye


Aposynthesis Night / 4 Ekim:

İsmi kendinden mütevellit, festivalin ikinci konsept gecesi synthesizer sevenleri aynı çatı altında topluyor! "Derinlikli elektronik müzik anlayışı arayanların, kendini dijital ve analog arasında bir yerlerde müziğin kollarına bırakmak isteyenlerin gecesi" olarak pek de güzel tanımlanan gecenin biletleri ise tam da burada.

Mekan: Beşiktaş Deniz Müzesi


"Kan Kardeşler" Night / 5 Ekim:

Berlin ve İstanbul hip hop camiası aynı gecede buluşuyor! Son yıllarda Türkiye'de altın çağlarını yaşayan rap kültürünün yıldızları, Berlin'den konuklarla aynı sahneyi paylaşıyor. Biletler için buraya tıkla!

Mekan: Henüz duyurulmadı.


Ballroom Night / 11 Ekim:

Festivalin muhtemelen en eğlenceli ve sürpriz etkinliği! Müzikseverleri Vogue kültürünün parıltılı ve göz kamaştıran bir suretiyle buluşturacak gecede, performans sanatçıları, dansçılar ve dj'ler sahnede olacak. Saat 21.00'de başlayacak etkinliğin biletleri burada satışta.

Mekan: Moda Sahnesi


Futurave Night / 12 Ekim:

Elektronik müzikseverler için, rave kültürünün zirvede yaşanacağı bir gece tasarlandı. "Her duygunun derinlerde yaşandığı, uçlarda bir atmosfer, ayakların yerden kesildiği , ritmin herkesi avucunun içine aldığı, alanı dolduran kitlenin tek vucüt olduğu bir ortam" şeklinde ifade edilen Futurave Night aynı zamanda mapping gibi dijital sanatın nimetlerini de konuklarına arz edecek. Etkinlik biletleri satışta.

Mekan: Volkswagen Arena


Geçtiğimiz yıl şehre sıradışı bir festival kazandıran Red Bull Music Festival, bu sene de iddialı geliyor. Sahne alacak isimleri heyecanla beklerken, "hazır fiyatlar makul, kombine bilet alayım" diyenleri hemen böyle alıyoruz.

Yorumlar