Ana içeriğe atla

CHRYSTA BELL & DAVID LYNCH - THE TRUTH IS


Chrysta Bell ve David Lynch arasında, malumunuz uzun zamandır bir işbirliği söz konusu. Sevgili Chrysta Bell bu ilişkiyi şu kadim sözlerle özetler:

"David Lynch, hayat, müzik ve sanattaki mentorum"

Lynch de Chrysta Bell'i o kadar seviyor olmalı ki, son olarak 25 yıl sonra tekrar yazarak hayatlarımıza hediye ettiği Twin Peaks de, kendisine FBI ajanı rolü vermişti.

Tabii ki bu ilişki çok daha eskiye dayanıyor. Lynch 2006 yapımı "Inland Empire" filminde Chrysta Bell'in bir şarkısına yer vermiş, o günden beri de birlikte albümler yazıp kaydetmişlerdi. Bu kez de sevgili Lynch'in sözlerine kulak kabartalım:

"Onun bir uzaylı olduğunu düşünmüştüm, gelmiş geçmiş en güzel uzaylı"

Aslında ikilinin ilk tanışması 1999 yılında, bir ajans aracılığıyla gerçekleşiyor. O gün saatlerce sohbet edip, bir de şarkı yazıyorlar. Sonrasında Lynch'in yazdığı sözlere Chrysta Bell beste yapmaya başlıyor. Ve 2011 yılında "This Train" albümü böylece ortaya çıkıyor.

İşte bu albümde yer alan "The Truth Is" şarkısı için geçtiğimiz günlerde fazlaca gürültü kopartan bir video yayınlandı. Hatta Chrysta Bell videonun altına şu ifadeleri bıraktı:

"Hangi dilde olursa olsun, negatif yorumlar silinecektir. Neden bununla uğraşıyorsunuz? Bunun yerine aşkı ve kabul etmeyi deneyin. Bu nefretle dünyaya gelmediniz, sonradan öğrendiniz. Öğrendiğiniz şeyi unutun, kendinizi özgürleştirin. Sevgi çok daha fazla tatmin edicidir."

Sözlerini David Lynch ve Dean Hurley'in yazdığı şarkının, Golmaz Jamsheed yönetmenliğinde çekilen videosu huzurlarınızda:

Yorumlar