Ana içeriğe atla

24.İSTANBUL CAZ FESTİVALİ


Tam 24 sene...Ülkemiz koşullarında bu kadar uzun soluklu bir müzik festivaline imza atmak gerçekten çok büyük bir başarı. İKSV'nin büyük bir özveri ile tam 24 yıldır gerçekleştirdiği İstanbul Caz Festivali, her sene yenilenen içeriği ile Avrupa'nın hatırı sayılır caz festivalleri arasına girdi bile. 

Tabii bu meşakkatli yolda ve herkesin sadece "karlılığı" konuştuğu bir dönemde, uzun soluklu kültür sanat yatırımları ile bu festivallerin ayakta kalmasını sağlayan sponsorların da hakkını teslim etmek gerek. Bu noktada 20 yıldır festivalin ana sponsorluğunu üstlenen Garanti Caz Yeşili'ne de buradan selam çakmış olalım.

Salı günü başlayacak festival 20 Temmuz'a kadar devam edecek. Artık festivalin "klasikleri" diyebileceğimiz Gece Gezmesi ve Parklarda Caz'ın yanı sıra bu sene Fransız Sarayı Bahçesi, Tarabya Oteli, Esma Sultan Yalısı ve Swissotel gibi ilgi çekici mekanlar da festivale dahil edildi. Üstelik geçtiğimiz sene hayran kaldığımız Beykoz Kundura Fabrikası'na bu yıl 2 gün ayrılmış. Festivalin en önemli yeniliği ise "Vitrin" olarak isimlendirilen, ve yabancı sektör temsilcilerinin yerli müzisyenleri tanımasına fırsat verecek konserler serisi.  Daha da güzel olanı bu konser serisine, daha evvel kültür-sanat etkinliklerinde pek göremediğimiz bir markanın destek olması: SOCAR. Daha fazla ve yeni markaların bu alana sürdürülebilir yatırımlar yapması tek isteğimiz.

Listen Before You Love bu sene aşağıdaki konserleri kaçırmamanızı sevgiyle öneriyor, ama "ben programın tamamına bir bakayım, kendi programımı oluşturayım" diyenlerdenseniz sizi şöyle alalım.

5 Temmuz / Terramondo / Fransız Sarayı Bahçesi:

Festivalin en büyüleyici konseri olmaya aday. Özellikle de sakin ve huzurlu bir ortamda klasik caz melodileri ile hafiflemek isteyenler için kaçırılmayacak bir konser. Piyanist Jacky Terrasson ve trompetçi Stephane Belmondo sahneyi paylaşacaklar.



6 Temmuz / Gece Gezmesi / Kadıköy:

Festivalin klasikleşmiş etkinliklerinden biri. Kadıköy'de bir "gece gezintisi". Tek biletle 8 mekanda 20'nin üzerinde konseri izleme fırsatı sunuyor. Detaylar burada.



7 Temmuz / Junun Feat.Shye Ben Tzur & The Rajasthan Express / Beykoz Kundura:

Eğer Hint müzikleri ile alakadarsanız, bu konser tam size göre. Besteci-ozan Shye Ben Tzur ve hintli ekip The Rajasthan Express 22.45'de sahnede olacaklar. Öncesinde ise bas gitarist Miles Mosley'i izleyeceğiz. Aynı gün diğer sahnede ise Bilal Karaman Trio ve MÖE Beykoz Kundura'yı adeta tek günlük festival alanına dönüştürecekler.



8 Temmuz / Paco De Lucia Anısına "Beyond the Memory" / Zorlu PSM:

Flamenko sevenler buraya! Efsane gitarist Paco De Lucia'nın anısına saygı duruşu niteliğinde olacak konsere, sanatçı ile bugüne kadar çalışmış farklı müzisyenler katılacak. Türkiye'den Taksim Trio, Cenk Erdoğan ve Levent Yüksel de bu isimler arasında.



12 Temmuz / Havana Gecesi / Uniq İstanbul:

Buena Vista Social Club'tan tanıdığımız Kübalı caz piyanisti Roberto Fonseca ve Dayme Arocena ile salınmadan durmanın pek mümkün olmayacağı bir Havana Gecesi! Festivalin "en hareketlisi" olmaya aday.



14 Temmuz / Antonio Sanchez & Migration / Zorlu PSM:


Birdman filminin müzikleri ile hepimizi büyüleyen Meksika asıllı davulcu Antonio Sanchez ilk kez İstanbul'da!



17 Temmuz / Fatoumata Diawara & Hindi Zahra / Tarabya Otel Panorama Teras:


Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız Hindi Zahra'yı en az bir kez izlemişsinizdir. Afrika müziğinin son yıldızı Diawara ile birlikte sahne alacak Zahra; festivalin en ritmik gecelerinden birini vaat ediyor!



19 Temmuz / Bokante & Bill Laurence / Beykoz Kundura:

Snarky Puppy'nin klavyecisi Bill Laurance ve hemen ardından grubun kurucusu ve bas gitaristi Michael League'in yeni projesi Bokante Beykoz Kundura sahnesinde olacak.



Yorumlar