Ana içeriğe atla

GRİ ODA - DÜNYAYI TAŞIYOR OMUZLARIM


Yaşı tutanlar bilirler..90'lı yıllar Türkçe sözlü rock müziğinin adeta altın yıllarıydı..Özellikle Bursa ve İstanbul Kadıköy'den çok iyi gruplar çıkıyor, sert albümlere imza atıyorlardı. O zamanlar Eko TV'de Güven Erkin Erkal'dan kliplerini izler, fanzinlerden okurduk grupları. Kasetlerini bulabilirsek ne ala..

Acil Servis, Kramp, Whisky, Objektif, Nekropsi, Ünlü gibi gruplar bu yıllarda şahane işlere imza attılar..Halen bu grupların bir çok şarkısı Türkçe Rock baladları arasında sayılır. Aslında aynı yıllar Türk Pop müziğinin de parlak yıllarıydı ve tabii ki popüler müzik her tarafımızı sarmaya başlamıştı. Sonrasında hard rock anlamında çok az grup sesini duyurur oldu, eski rock'çılar da müziklerini ya arabeskle harmanlandılar, ya da indie pop'a doğru yöneldiler.Tabii 2000'lerde Ankara'dan Metropolis, Çilekeş ve Manga gibi gruplardan albümler geldi ama bu türde yollarına devam edemediler ya da etmeyi tercih etmediler.

İşte geçtiğimiz günlerde Gri Oda'nın Şubat ayında çıkan ilk albümü "Dünyayı Taşıyor Omuzlarım"ı dinlediğimde ilk aklıma gelen bu 90'lar sound'u oldu. Albümde çok net bir 90'lar hard rock atmosferi var, sert gitar riffleri ve net şarkı sözleri ile özlediğimiz günlere selam çakılmış adeta. Davul kayıtları Rıza Erekli'nin Erekli-Tunç stüdyolarında, bas gitar ve vokal kayıtları ise Aytunç Savga'nın stüdyosunda gerçekleştirilmiş. Albüme spotify, deezer gibi muhtelif müzik platformlarından ulaşılabiliyor.


Geçtiğimiz Cumartesi akşamı Kadıköy Woodstock'ta lansman konserlerini veren grup, canlı performanslarıyla da önümüzdeki günlerde isimlerini daha fazla duyuracaklarının sinyallerini verdiler. Vokalde Burak Evren, gitarlarda Emre Maşalacı ve Ulaş Şenyurt, bas gitarda Berk Evren ve davulda Can Öncül'den oluşan Gri Oda; ikinci albüm çalışmalarına başlamış bile.

Temiz rock soundu ile Türkçe sözlü müzik dinlemek isteyenleri Gri Oda'ya davet edelim.

Buraya tıklayarak albümü Spotify üzerinden dinleyebilirsiniz.



Yorumlar