Ana içeriğe atla

SKY FERREIRA - NIGHT TIME, MY TIME


Yarın saat 14.00 itibarıyle Parkorman’da Babylon Soundgarden Festival gerçekleşecek..Bilet gelirlerinin Soma’ya bağışlanacağı konserin ağır konuğu Pet Shop Boys..Ancak benim bu festivale katılma motivasyonumu sağlayan isim Sky Ferreira oldu..Bir süredir yakından takip ettiğim Ferreira’nın bu kadar erken memleketimizi ziyaret edeceğini tahmin etmezdim, festival line up’ı açıklandığında büyük bir sürpriz olmuştu benim için..


Sky Tonia Ferreira, henüz 22 yaşında Amerikalı şarkıcı, model ve aktris. Ergenlik dönemlerinde yazdığı şarkıları Myspace üzerinden paylaşmaya başlayan Ferreira, prodüktörlerin ilgisini çeker ve olaylar gelişir.

2009 senesinde Parlophone plak şirketi ile bir sözleşme imzalayan sanatçı, 5 şarkıdan oluşan ilk EP “As If”i 2011 yılında yayımladı. Albümde dans müziği ve elektropop sularında yüzen Ferreira, vasatın biraz üzerindeki bu ilk deneyimden sonra, 2012 yılında ise yine 5 şarkıdan oluşan “Ghost” isimli EP’yi yayımladı..İlk denemeye kıyasla; ayakları biraz daha yere basan, dolgun vokaller ve kırık sözlerle kaplı şarkılar icra eden Ferreira bu albümde Shirley Manson, Jon Brion ve Dev Hynes gibi isimlerle işbirliği yaparak müzikal duruşunu new wave/indie rock tarafında biraz daha netleştirmiş oldu..


İlk stüdyo albümü “Night Time, My Time”ı geçtiğimiz sene sonunda piyasaya süren sanatçı, albümden ilk single “You’re Not The One” ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Madonna,Prince, Fiona Apple,Gwen Stefani,Alice Cooper,Nancy Sinatra,Cat Power,Hole,Britney Spears ve The Runaways gibi isimlerden etkilendiğini söyleyen Ferreira,yarın akşam Pet Shop Boys öncesinde festival ana sahnesinde olacak. Heyecanla bekliyoruz.



Yorumlar