Ana içeriğe atla

2023 Yazının Kaçırılmayacak Konserleri

 

Dolar ve euro kurlarının hızla uzay boşluğuna doğru yükseldiği bugünlerde, yurt dışına çıkmak gittikçe zor hale gelirken (hatta vize almak bile dert olmuşken), güzide şehrimiz İstanbul'da önümüzdeki haftalarda izleyebileceğimiz enfes konserleri sizler için derledik.

14 Haziran, Baxter Dury: Zorlu PSM Turkcell Sahnesi

Şahsen beni bu sene en heyecanlandıran konser bu. Baxter Dury'den ilk kez 2014 yılında buralarda bahsetmiş, sonrasında defaatle kendisinin kulaklarını bu sayfalarda çınlatmıştık.

Kaçırmayınız, kaçırtmayınız, gidiniz, götürünüz.

 

23 Haziran, Tash Sultana, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi

Avustralyalı müzisyen ortamlarda "tek kişilik orkestra" olarak adlandırılıyor.  Aklınızdaki tüm solo performanslarını unutun, Tash Sultana 23 Haziran'da Zorlu PSM'de olacak.

 

 24 Haziran, Moderat, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi

Berlin'den Apparat ve Modeselektor üyelerinin bir araya gelerek oluşturduğu Moderat'ın ülkemizde sağlam bir hayran kitlesi var. Elektronik müzik severler için iyi seçim.

 

4 Temmuz, Cigarettes After Sex: KüçükÇiftlik Park

Greg Gonzalez öncülüğünde 2008'de Amerika'da bir araya gelen Cigarettes After Sex, İstanbul'da daha önce izlediğimiz gruplardan. Dream-pop seven romantikler 4 Temmuz'da KüçükÇiftlik Park'ta buluşuyor.

8 Temmuz, Kovacs & Riff Cohen: Parkorman

Yine ülkemizde çok sevilen isimlerden Kovacs ve Riff Cohen bu sene İstanbul Caz Festivali sahnesine konuk oluyor. Üstelik Riff Cohen, efsane caz müzisyeni Okay Temiz'le birlikte "the ritual" adını verdikleri özel bir performans sergileyecek. Riff Cohen'le gerçekleştirdiğimiz özel röportaj önümüzdeki günlerde blogda olacak.

 

9 Temmuz, Morcheeba & Alfa Mist: Parkorman

Onlar 90'lardan beri hayatımızda. Son olarak 2021'de Blackest Blue albümünü yayımlayan İngiliz ekip Morcheeba'yı, yine aynı coğrafyadan Alfa Mist ile birlikte Parkorman'da izleyeceğiz.

12 Temmuz, The Lumineers: Parkorman

İlk albümlerinden "Ho Hey" şarkısı ile ortalığı kasıp kavuran Amerikalı indie folk ekibi The Lumineers ilk kez ülkemize geliyor. Grubun dördüncü albümü Brightside geçtiğimiz sene yayımlanmıştı. Yılın en iyi konserlerinden biri olmaya aday.

 

 23 Temmuz, Prodigy: KüçükÇiftlik Park

Yılın merakla beklenen konserlerinden bir başkası. Lead vocal Keith Flint'in 2019 yılındaki intiharından sonra, grup ilk kez yurt dışı turnesine çıkıyor. Her türlü izlenir.

 

24 Temmuz, Interpol: Maximum Uniq Açıkhava Sahnesi

20 yıldır müzik sahnesinde var olan Amerikalı grup Interpol bir kez daha İstanbul'a geliyor. Geçtiğimiz sene çıkardıkları "The Other Side of Make-Believe" albümü ile bazı hayranlarını üzseler de, tekrar izlemeye değer.

 

28 Temmuz, Sigur Ros: KüçükÇiftlik Park

İzlandalı post-rock grubu Sigur Ros'u bir kaç sene evvel Zorlu PSM'de izlemiştik. Bu kez belki ılık bir meltemin yüzümüzü okşayacağı, açık hava deneyimi ile, 28 Temmuz'da KüçükÇiftlik Park'ta olacağız.

 

29-30 Temmuz, Gezgin Salon: Parkorman

Şehrin merakla beklenen festivalleri arasına girmeyi kısa sürede başaran Gezgin Salon, bu sene kelimenin tam anlamıyla bomba gibi geliyor!  L’Impératrice, Agar Agar, Jon Hopkins, Warhaus, Still Corners zaten festivalin ağır topları.

Benim heyecanım ise, daha önce blogda yine defalarca sözünü ettiğimiz Sylvie Kreusch hanımefendi için.

 

4 Eylül, Foals: Zorlu PSM Turkcell Sahnesi

2020 yılında İstanbul Caz Festivali'nde izlemek üzere olduğumuz Foals, pandemi nedeniyle elimizden kaçmıştı. Bu kez Ağustos ayında Zorlu PSM'de olacağı duyurulan İngiliz grubun konseri Eylül'e ertelendi. Kazasız belasız izleyelim artık kendilerini İstanbul'da. Evrene pozitif enerjimizi gönderiyoruz.

Yorumlar