Ana içeriğe atla

Garanti BBVA ile Sesini Aç

 

Pandemi ile beraber fiziksel konserler hayal olunca, hepimiz sanal ortamlarda konser kovalar olduk. Salgının başlarında, müzisyenlerin kendi evlerinden daha çok amatör ve kısıtlı imkanlarla yaptıkları yayınlar oldu. Neyse ki sonrasında markaların desteğiyle, daha iyi ses, görüntü ve profesyonel rejilerle yapılan yayınlar başladı.

Garanti BBVA 20 yılı aşkındır müziğe destek veren bir kurum. Kıymetini bilmek gerek, bu işi uzun soluklu hale getirebilen firma sayısı o kadar az ki. Geçen sene küçültülmüş bir programla da olsa, İKSV ile birlikte İstanbul Caz Festivali'ni hayata geçirebildiler. Eylül ayında resmen nefes aldık. Normalde bu dönemlerde de Garanti BBVA konserleri ile Salon, Zorlu PSM, Nardis veya Babylon'da sevdiğimiz yabancı müzisyenlerin konserlerine gider olurduk. Bunun için biraz daha dişimizi sıkacağız sanırım.

Konserlere gidemesek de, Garanti BBVA'nın 2020 sonunda youtube kanalında başlattığı müzkli sohbet serisi "Sesini Aç" ilaç gibi yetişti! İpek Atcan'ın sunduğu program eski talkshow formatına yakın, sadece konukların canlı kaydedilen performanslarını değil; çeşitli oyunlarla eğlenceli hale gelen sohbetlerini de izleyebiliyorsunuz.

Serinin ilk bölüm konuğu Kalben'di. "Stella" adını verdiği ilk İngilizce sözlü şarkısını programda seslendirdi.

İkinci bölüme, Türkiye'de 2020'de en fazla dinlenen gruplar arasında yer alan Adamlar konuk oldu. Bu bölümün performans kısımlarını arada bir tekrar tekrar izliyorum, Adamlar şarkılarına ilk kez saksafon ve perküsyon eşlik ediyor ve ortaya çıkan şey gerçekten muazzam.

Sesini Aç'ın üçüncü ve son bölüm konuğu ise Gaye Su Akyol. Iggy Pop'un kendisinden şarkı beklediği bombasını patlatıyor. İlk kez "sayfiye havası" konseptinde şarkılarını iki gitar ve duru bir vokalle icra ediyor.

Keyifle vakit geçirebileceğiniz 60-75 dk arası  süren serinin tüm bölümlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Daha çok marka, benzer güzellikte işlerle karşımıza çıksın dilekleriyle son bölümün sesini açıyoruz, müziğin sesi hiç kısılmasın!

Yorumlar