Ana içeriğe atla

25. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ'NİN PROGRAMI AÇIKLANDI!


Çeyrek asırı geride bırakarak, en uzun ömürlü festivaller arasında yerini almak üzere sağlam adımlarla ilerleyen İstanbul Caz Festivali'nin programı bu akşam Zorlu PSM'de düzenlenen bir basın toplantısı ile ilan edildi.

Şehrin beklediği önemli müzik olaylarından biri olan festival, daha evvel 10 Temmuz'da KüçükÇiftlik Park'ta gerçekleşecek Nick Cave and The Bad Seeds konserini açıklayarak beklentileri oldukça yükseltmişti.

21.kez Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen festivalde bu sene Robert Plant & The Sensational Space Shifters, Benjamin Clementine, Melody Gardot, Caro Emerald, Badbadnotgood ve Robert Glasper'in de bulunduğu 250'nin üzerinde sanatçı, 27 farklı mekanda 50'nin üzerinde konser verecek. Bu senenin sürprizlerinden birisi de, her sene yoğun ilgiyle karşılaşan ücretsiz Parklarda Caz konserlerinin Fenerbahçe Parkı'na ilaveten Beylikdüzü Yaşam Vadisi Parkı'na da uzanacak olması. Ayrıca bu sene Venedik Sarayı Bahçesi gibi farklı mekanlar da konserlere ev sahipliği yapıyor.

26 Haziran-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek ve biletlerinin 18 Nisan'da satışa çıkacağı festivalde, kaçırırsanız üzüleceğiniz Listen Before You Love önerisi konserler şöyle:


27 Haziran MELODY GARDOT / Uniq Açık Hava Sahnesi

Türkiye'deki ilk konserini 2009 senesinde yine İstanbul Caz Festivali'nde veren Melody Gardot, defalarca gelse, defalarca dinlenir!



7 Temmuz BADBADNOTGOOD / KüçükÇiftlik Park Bahçe

Hip hop cover'larıyla da nam salmış nev-i şahsına münhasır grup Badbadnotgood, Cumartesi günümüzü neşelendirmeye geliyor. Üstelik öncesinde İngiliz cazının büyük keşiflerinden Zara McFarlane ortamı ısıtıyor.



5 Temmuz BENJAMIN CLEMENTINE / Harbiye Açık Hava Sahnesi

Caz Festivali'nin Harbiye konserlerini özlemiştik. Bu özlem, harika bir yetenekle son buluyor! İlk albümü ile Mercury Ödülü kazanan Clementine, geçtiğimiz sene ikinci albümü Tell a Fly'ı yayınladı. Bence festivalin en çarpıcı konserlerinden biri olacak.



10 Temmuz NICK CAVE & THE BAD SEEDS / KüçükÇiftlik Park

Bu konser hakkında fazla söze gerek var mı? Avrupa'yı karış karış gezen Nick Cave'e uzun bir aradan sonra İstanbul'da kavuşuyoruz! Üstelik ön grup sevgili Dilara Sakpınar'ın grubu Lara Di Lara.



12 Temmuz CARO EMERALD / Zorlu PSM Ana Tiyatro

Kendisine "elektro swing'in kraliçesi" deniyor.  Son olarak Emerald Island isimli bir EP yayınlayan müzisyen, festivalin en eğlenceli konserlerinden birine imza atacak.



13 Temmuz KNOWER / Beykoz Kundura

Festivalin son iki senedir en gözde mekanlarından birisi Beykoz Kundura Fabrikası. Denizin kenarında, şehirden uzak sahnesiyle Beykoz Kundura bu sene festivalin dans pistine dönüşüyor. Elektronik müzik ikilisi Knower'ın açılışını yapacağı gecenin diğer grupları önümüzdeki günlerde açıklanacak.



17 Temmuz ROBERT PLANT & THE SENSATIONAL SPACE SHIFTERS / Harbiye Açık Hava Sahnesi

Festivalin kapanışını bir efsane yapıyor. Rock tarihinin tartışmasız en muazzam vokallerinden, Led Zeppelin'in efsane sesi Robert Plant, festivalin son konseri için 17 Temmuz akşamı Harbiye Açık Hava Sahnesi'nde olacak.







Yorumlar