Ana içeriğe atla

ZOLA JESUS - SIPHON


Zola Jesus, geçtiğimiz ay yayınladığı son albümü Okovi'de yer alan şarkı "Siphon" için oldukça kanlı bir video paylaştı.

Şarkının ve videonun hikayesini kendisinden dinleyelim:

"Sözleri, geçen yaz bir çok kez intihar girişiminde bulunan bir aile üyesi hakkında yazılmıştı. Bu şarkı için video çekmek neredeyse imkansızdı. Konu çok kişisel olduğu için, ailemin ve yaşadıklarımın ötesinde bunu görselleştirmenin mümkün olabileceğinden emin değildim. Sonuç olarak videonun sadece sizin görebileceğiniz kadarıyla var olabileceğini düşünüyorum: sert, grotesk, savunmasız ve iğrenç.

Video, depresyonda olan birine ulaşmak için verilen mücadelenin bir göstergesidir. Ne kadar çok ulaşmaya çalışırsanız, sizi o kadar uzağa iter. Bu nedenle daha çok zorlarsınız. Kurtarmak istediğin kişiyi sarılıp kaldırmak istersiniz. Kendilerini kaybetmelerine neden olan bilinçsizlik halinden onları kurtarmak için elinizden geleni yaparsınız. Aranızdaki bulanıklık arttıkça ve aşılamaz hale geldiğinde, onları kurtarmak için yaşanan umutsuzluk, her zamankinden fazla insanı tüketir. Bağınızı kopartmamak için daha sıkı tutmaya başlarsınız"

Yorumlar