Ana içeriğe atla

ANSIZIN Bİ' İNFİLAK - ATIMI HAZIRLAYIN


90'lı yıllar yerli alternatif müzik sahnesinin altın yılları olarak anılırdı hep. Çünkü Mavi Sakal, Kargo, Vega, Kurban, Acil Servis, Ünlü, Objektif, Kramp, Nekropsi, Kumdan Kaleler ve Pilli Bebek gibi efsane isimler o yıllarda hayatımıza girmişti..Bilenler bilir, o zamanlar Doğan Grubu'nun "Eko TV" adında bir müzik kanalı vardı. Bu grupların ilk videoları bu kanalda döndü..Ayça Tekindor'un Güven Erkin Erkal'ın program yaptığı seneler..99'da kanal kapandı, frekansı Cnn Türk'e devredildi. Neyse konuyu dağıtmayalım.

Son bir kaç senedir, yerli müzik piyasasında 90'lara benzer şekilde bir hareketlilik var. Bir çok yeni isim şarkılarını duyurdular, bağımsız albümler yaptılar, yapmaya da devam ediyorlar. Ansızın Bi' İnfilak da bu gruplardan biri. 


2015 yılında kurulan grubun vokallerinde Emre Yasak, elektro gitarda Onur Gülanber, klavyede Barış Eskikaya, bas gitarda Muratcan Balçık ve davullarda Kaan Yol var. 7 şarkıdan oluşan ilk albümleri "Atımı Hazırlayın" geçtiğimiz günlerde dijital platformlarda dinlemeye açıldı. Daha evvel Şebnem Ferah, Athena gibi isimlerle de çalışan ve ülkenin şüphesiz en iyi ses mühendislerinden biri olan Çağlar Türkmen'in mastering'ini yaptığı albüm, temiz bir rock sound'una sahip.

Önümüzdeki günlerde muhtemelen adını daha sık duyacağımız Ansızın Bi' İnfilak'ın albümü ile günümüzü güzelleştiriyoruz:

Yorumlar