Ana içeriğe atla

MURAT YILMAZYILDIRIM - AŞK-I ALEM


Murat Yılmazyıldırım, bir çoğumuz için, rüyaların ressamı, ya da mistik dünyaların renkli şairidir...Ve mutlaka, her terkedilişte, her kaybedişte, Murat Yılmazyıldırım bir şekilde buna iştirak etmiştir..."Düşümdeki Yolculuk" şarkısındaki "koklayamam, duyarım ayrı kalmanın cinnetini, en derinden" dizeleri ile, kendimizi kaybetmemize neden olan Murat Yılmazyıldırım, 1993 senesinde Murat Çelik ile beraber "Düş Sokağı Sakinleri"ni kurdu..2001 yılında Murat Çelik'in müziği bırakma kararından sonra "Düşlerin Ressamı" olarak müzik yolculuğuna kendi başına devam eden Yılmazyıldırım, bugüne kadar 1000'in üzerinde öz yazıp, beste yapmıştır..

2002'de  Serbest Vezin Sembolik Şizofreni adlı kitabı da piyasaya süren sanatçı; Düş Sokağı Sakinleri olarak, artık efsane haline gelen üç albüm yayınlanmıştı: 1993 Düş Sokağı, 1997 Yaşadıkça ve 1999 Üç.."Yelkenin Gözyaşları" ile solo kariyerine başlayan Yılmazyıldırım, 2011 Kasım ayında 15 şarkıdan oluşan son ve 11. albümü "Aşk-ı Alem"i piyasaya sürdü...Kendisi bu albüm hakkındaki düşüncelerini şu şekilde ifade ediyor:

"Geçmişte kalmış bir zamana güzel paylaşımlar sıkıştırdığım ve bu albümün vitrinleri süslemesi adına hoş vakitler tükettiğim 1994-1995 yılları arasında tanışıp, kısa süreli de olsa sevgi dolu dostluklar kurduğum şu dünya sahnesinde, Aşk-ı Âlem adlı, 17 yıl önceye ait olup hiç çıkmayan bu albümümde yer alan şarkılarımdan iki tanesine kendi isteğiyle vokal yapıp renk katan sevgili Nazan Öncel'li albüm zamanımın üzerinden geçen yılların beni getirdiği şu anki noktayı bir lütuf saydığım hayatımın, bana getirdiklerini Tanrı'ya ve sevgili dinleyicilerime bir şükran bilerek başlıyorum sözlerime.

Bu albümün o zaman içinde çıkmaması beni yalnızlığın o muhteşem giysisinden uzaklaştırıp, yine bir dönem için de olsa, ikinci kez iki kişilik bir yazgı serüvenine doğru yol açtırmıştı (Düş Sokağı Sakinleri). Yapımcım Cem Yılmaz, Aşk-ı Âlem'i çıkarmak istediğini söylediğinde, geçmişten bugüne kadar gelen tekliflere sıcak bakmayıp kenarda tuttuğum bu hiç çıkmayan albümde, ilk defa olumlu bir yaklaşımda bulunarak gelen teklifi kabul ettim. Yıllardır herkesin dinlemeyi çok istediği ve bana defalarca çıkması için ricada bulunduğu bu albümü onlara hediye ediyorum, geçmişin kapısını aralayarak...
Bu albümü dinlerken, albümde yer alan şarkıların 1994 yılına ait olan şarkılar olduğunu ve beni şimdiki zamana göre ve bugüne değin çıkarmış olduğum bütün albümlerdeki, Murat Yılmazyıldırım kimliğime göre değil, 17 yıl önce belli bir bakış açısıyla bu albümü oluşturduğumu gözardı etmeden dinleyin. Kaldı ki ben 1994 yılında ve ilk beste yapmaya basladığım 1983 yılı ve sonrasında da, bugün ve bugüne kadar çıkarmış olduğum tüm albümlerdeki gibi yüzlerce şarkı besteledim. Özellikle bu cümlenin altını çizerek, bu şekilde bir bilgiyi sizlere sunmayı uygun gördüm. Şimdi yapacağım açıklamayla bunu çok daha iyi algılayacağınızı düşünüyorum.

Aşk- Alem bir ışıklar albümüdür. İçinde; dünyevi ve uhrevi aşk, tasavvufi bakış açısı, kara mizah, Batı ve Türk folklorik temalar, kültür çatışması, köy ve kent ikilemi, sonsuz iç ve dış barış coğrafyamızdaki çatışmaların hayatımızdaki yeri ve önemi, bölgesel ayrımcılık manzaraları, müzik sektörünün acınası ürünlerine bir karşılık olarak insanlarımıza müziği onların algıladıkları biçimden daha renkli ve daha anlamlı nasıl sunabileceğimi ve bu sunumun sonucunda farklı bir  pencereden dünyaya bakabilip, düşünceler konusunda değişim yaratabilmek ilkesi adına yola çıkıp bu albümü yaptım... 17 sene öncesinin sembolik sahnesinin tozlu perdesini sizler için indiriyorum artık."

Son albümün ilk klip şarkısı "Güller Topladım Saçlarından" ile beraber Listen Before You Love için özel bir yeri olan "Düşümdeki Yolculuk" şarkısını da paylaşalım:







Yorumlar