Ana içeriğe atla

BİR RÖPORTAJ: LERA LYNN


(click here to read in English)

Lera Lynn geçtiğimiz Salı, Garanti BBVA konserleri kapsamında Zorlu PSM'de harika bir konser verdi. 

Sahnedeki enerjisi ve sempatikliği malumunuz Lynn, 1 yıl aradan sonra tekrar İstanbullu müzikseverlerle bir araya geldi ve konser sonrasında kendisi ile kısa bir sohbet imkanımız oldu.

Konserde bahsettiği hamam macerasından önümüzdeki sene başında yayınlanacak yeni albümüne kadar aklımıza gelenleri Lera Lynn'e sorduk:


Öncelikle konser gerçekten harikaydı. Bir yıl aradan sonra burada olmak nasıl bir duygu?

Asla hayal edemeyeceğin bir yerde bu kadar kısa süre içerisinde tekrar konser vermek çok acayip! Yollar ve gezilecek yerler hakkında bir çok şey hatırladık. Benzer bir deneyim oldu - baştan aşağı harika ve sorunsuz!

Konserde Türk hamamı deneyiminden de bahsettin :) Nasıl bir deneyimdi?

Gerçekten beğendim. Beni bir güzel keseleyip sonra da yağ ile masaj yaptılar. Bu kadar seyahat halindeyken, masaj ve kişisel bakım önemli olabiliyor.

Yine konserde İstanbul'da gezerken yüzük ve bot aldığını söyledin. Alışveriş yapmayı sever misin?

Tabii ki severim ama ekstra bagaj problemini aşamıyorum çoğu zaman. Hatıra oluiturması için dünyanın her yerinden küçük bir şeyler almayı severim.

Buradayken geleneksel lezzetlerin tadına baktın mı?

Evet! Türk şarabuı eşliğinde harika bir yemek yedik!

Spotify'a baktığımızda İstanbul en çok dinlendiğin şehir. Hatta üçüncü sırada da yine Türkiye'den Ankara görünüyor. Sence burada bu kadar sevilmenin nedeni ne olabilir?

Çok iyi soru! Sanırım insanlar melodileri ve müziğimin armonisini kendilerine yakın hissediyorlar.

Peki Türkiye'deki müzik sahnesinden bildiğin isimler var mı?

Çok az biliyorum ama fazlasını bilmeyi çok isterim. Umarım bir sonraki ziyaretimizde lokal sanatçıları dinleme fırsatımız olur. Lokal radyolarda dinlediğim müziğe bayıldım!


Son single Dark Horse geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Konserde albümün önümüzdeki sene başında yayınlanacağını belirttin,  adı belli mi, bizi ne tür şarkılar bekliyor?

Albüme henüz bir isim vermedik. Sanırım şimdiye kadar yaptıklarım arasında beni en iyi yansıtan şarkılar oldu, çünkü tamamını tek başıma kaydettim. Oldukça kişisel ve şimdiye kadarki en hassas kayıtlar.

Evet konserde de tüm enstrümanları kendin çaldığından bahsetmiştin bu albüm için. Bu süreçten biraz bahsetmek ister misin?

Her gün ve her şarkı diğerinden farklıydı ama genel olarak, melodi ve şarkı sözleri üzerinde çalışmaya başlamadan önce stüdyoyu kullanır, bas kısımlarını ve perküsyon loop'larını oluştururdum. Sonrasında akor, davul ve geri vokal ve benzerlerini eklerdim. Yeni bir uyum yakalayabilmek için bu şekilde çalışmak istedim. Bazı şarkılar için, en son sözleri yazdım. Bu şekilde, sarkılar için öngördüğüm ritim ve ifadeye uyacak şekilde sözler yazdım.

Oldukça yoğun bir turne programın var. Çalmayı çok sevdiğin bir şehir ya da sahne var mı?

Asla bir tanesini seçemem. Her biri farklı nedenlerle çok özeller.

Bugünlerde dinlediğin müzisyenler kimler?

Uçaklarda çok fazla vakit geçiriyoruz. Bohren & Der Club of Gore diye bir grubun "Piano Nights" albümünü keşfettim. Oldukça minimal ve enstrümental bir müzik. Uçağa bindiğimde tüm gürültüyü dışarıda bırakarak, kulaklıklarımı takıp müzik dinlemeyi seviyorum.

Müzik dışında tutkunu olduğun bir şey var mı?

Bir çok şey var! Zaman bulabilirsem bahçe işleri ile uğraşmaktan, sebze ve marul yetiştirmekten hoşlanırım. Çiçek ve süs bitkilerini severim. Yemek ve resim yapmaya bayılırım. Ağırlık kaldırmayı ve sırt çantası ile kamp yapmayı severim.

Çok teşekkürler, eklemek istediğin bir şey var mı?

Teşekkürler! İstanbul'a davet edilmek çok güzel! Konserlerimize gelen herkese çok teşekkür ediyorum. 

Yorumlar