Ana içeriğe atla

26. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ'NDEN KAÇIRILMAMASI GEREKEN 8 ETKİNLİK


İstanbul için yazın en güzel habercilerinden biri İstanbul Caz Festivali. Tam 22 senedir Garanti Bankası sponsorluğunda hayat bulan festival, 29 Haziran'da başlangıç atışını yaparken, 18 Temmuz'da final çizgisine varmış olacak.

26. yaşını kutlayan festivali bu sene özel kılan noktalar ise, yıllar sonra hayata dönen Vapurda Caz etkinliği ve festivalin ücretsiz konserler takvimine eklenen "Halıcıoğlu Parkı"nda gerçekleşecek -Sagopa Kajmer ve Kolera'ya selam çakan- "Ah Şu Caz'lar Blues'lar".

Geçtiğimiz sene Beylikdüzü Yaşam Vadisi'nin eklenmesi ile şenlenen ücretsiz "Parklarda Caz" konserleri, artık gedikli hale gelen Fenerbahçe Parkı'nın yanına Halıcıoğlu'nun da eklenmesi ile, bu sene üçe çıkmış durumda.

Bu yıl yaşam boyu başarı ödüllerinin Ömür Göksel ve Hasan Hürsever'e verileceği festivalde, 300'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçı, İstanbul'un 27 farklı mekanında konserler verecek.

İşte festivalin kaçırılmaması gereken konserleri:

3 Temmuz / Jose James / Swissotel:

Amerikalı müzisyen son olarak geçtiğimiz sene "Lean On Me" albümünü yayınladı. Modern caz ve hip hop'u bir araya getiren çalışmalarla ön plana çıktı. Bill Withers şarkılarını yorumladığı Lean On Me albüm turnesi kapsamında sahne alacak müzisyen, Swissotel'in yeşil bahçesinde romantik bir akşama imza atacak.




4 Temmuz / Gece Gezmesi / Kadıköy:


Festivalin özellikle genç takipçilerinin favori etkinliği kuşkusuz Gece Gezmesi. Bu sene yine Kadıköy'ü merkez alan gezme turunda yer alan duraklar arasında All Saints Moda Kilisesi, Bant Mag Havuz, Bina, Kadıköy Sineması, Moda Sahnesi ve Moda Kayıkhane gibi mekanlar var.  Tek biletle izlenebilecek konserler arasında ise Gaye Su Akyol, Ah! Kosmos, Elz & The Cult ve Hedonutopia gibi isimler yer alıyor.




6 Temmuz / Nubiyan Twist / Beykoz Kundura:


Beykoz Kundura sahnesinin bu seneki head liner'ı Tom Excell'in 10 kişilik reggae, afro beat grubu Nubiyan Twist. 

Kendilerinden önce ise Bugge Wesseltoft, Dan Berglund ve Magnus Öström'den oluşan Rymden sahnede olacak. Açıkçası Rymden'in minimal ve sakin melodileri; Nubiyan Twist ateşi öncesi pek doğru tercih olmamış.

Gecenin diğer konukları Turgut Alp Bekoğlu ve Barış Demirel.

Bu sene Beykoz Kundura'da 2 farklı sahne olacağını da hatırlatalım.



8 Temmuz / Alfredo Rodriguez & Pedrito Martinez / Esma Sultan Yalısı


Festivalin Havana gecesi :) Boğaz'dan esen rüzgarlar eşliğinde piyanist Alfredo Rodriguez ve Afro Kübalı vokal / perküsyonist Pedrito Martinez sahnede.


10 Temmuz / Kamasi Washington / VW Arena:


2016 yılında festival kapsamında Beykoz Kundura'da izlediğimiz Amerikalı müzisyen Kamasi Washington, geçtiğimiz sene Young Turks etiketiyle yayınladığı Heaven and Earth albümüyle hayran kitlesini artırmış durumda.


11 Temmuz / Joss Stone / VW Arena:


Söyleyecek söze gerek yok, son Zorlu PSM konseri ile İstanbullu dinleyiciden dünya tatlısı ödülünü alan Joss Stone, bir kez daha festival sahnesine konuk oluyor.


14 Temmuz / Caz Vapuru / Kabataş


9 yıl aradan sonra, festivalin özlenen etkinliği Caz Vapuru geri dönüyor. Saat 11.00'de Kabataş'tan hareket edecek vapur, 12.30'da Anadolu Kavağı'na varacak. Burada 1,5 saat mola verdikten sonra saat 14.00'de tekrar hareket edecek ve 15.30'da Kabataş'a varmış olacak.

Vapurda çeşitli dj performanslarının yanı sıra, Hollandalı swing grubu The Busquitos, Almanya'dan Talking Horns ve Türkiye'den Brassist grupları sahne alacak.


18 Temmuz / Jacob Collier / Uniq Açıkhava Sahnesi

Onun için bir çok insan "dahi" diyor. İngiliz multi-enstrümentalist, prodüktör, besteci Jacob Collier, 2 Grammy ödülü sahibi.

Festival için görkemli bir kapanış.

Yorumlar