Ana içeriğe atla

BİR RÖPORTAJ: SEAFRET


(click here to read in English)

İngiliz ikili Seafret, Türkiye'deki ilk konserini 2017 senesinde Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında Salon İKSV'de gerçekleştirmişti. Bu konser öncesinde kendileri ile şöyle bir sohbet etmiş, merak ettiklerimizi gitarist Harry'e sormuştuk.

20 Nisan akşamı bir kez daha Salon sahnesinde izleyeceğimiz ve yeni albümden şarkılarını ilk kez dinleyeceğimiz Seafret ile, kısa bir sohbet fırsatı daha yakaladık. 

Konser biletlerine buradan ulaşabilirsiniz, keyifli okumalar!

Son röportajımızı 2017 yılındaki İstanbul konseriniz öncesinde gerçekleştirmiştik. O konser veya şehirle ilgili hatırladığın bir şey var mı?

Oradaki ilk konserimizden çok memnun kalmıştık! Aklımda kalan şey, konserden sonra fuaye alanında bizi bekleyen insanlardı. O kadar kalabalıktı ki, o anın bir fotoğrafını çektim ve halen de saklarım. Bunu asla unutmayacağım.

İstanbul’dayken Topkapı Sarayı’nı ziyaret ettik, Galata köprüsü üzerinde yan yana dizilmiş balık tutan insanları hatırlıyorum. Harika bir manzaraydı, tekrar gelmek için sabırsızlanıyoruz.

İlk albüm Tell Me It’s Real 2016’da yayınlanmıştı. Ve son olarak “Loving You” single’ını paylaştınız. Yeni albümle ilgili bizimle paylaşabileceğin neler var?

Şu anda albümün kayıt aşamasındayız ve yıl sonuna gelmeden çıkarmayı planlıyoruz. Son iki yıl içerisinde her ikimiz de çok şey yaşadık, tüm bunlar albüme ilham kaynağı olarak yansıdı. Yeni şarkıları sizinle paylaşmak için heyecanlanıyoruz.

20 Nisan akşamı bir kez daha Salon sahnesinde olacaksınız. Konserde yeni şarkılar duyabilecek miyiz?

Evet, yeni şarkılarımızdan da çalacağız :)

Peki yakın gelecek için planlarınız neler?

İkinci albüme odaklanmış durumdayız, ayrıca yıl boyu konser ve festivallerimiz var. Bu seneki ana odağımız kesinlikle yeni albüm.

Bugünlerde dinlediğiniz isimler kimler?

Bir çok müzisyen var aslında, bu nedenle zor bir soru. I Monster, Fink, The Shouting Machines, Billy Ellish, Fontaines DC, The Frames..

Müzik dışında tutkuyla bağlandığınız bir şey var mı?

Aile bizim için çok önemli, müzik dışında kalbimizi dolduran şey aile.

Çok teşekkürler, son olarak eklemek istediğin bir şey var mı?

Sizi seviyoruz ve tekrar gelmek için can atıyoruz! Görüşmek üzere.

Yorumlar