Ana içeriğe atla

NİHİL PİRAYE VE GLASXS'DAN "KAYIT DIŞI" BİR KONSER


Efendim memleketimiz müzik sahnesinin nev-i şahsına münhasır ekiplerinden Nihil Piraye ve Glasxs 11 Mart Cumartesi akşamı, Taksim'in son kalelerinden Peyote'de "kayıt dışı" bir konser gerçekleştirecekler. Konser/festivallerde cep telefonu ile görüntü kaydedilmesi, fotoğraf çekilmesi konusu malum. Bir çok müzisyen, sahne üzerindeyken bu durumun ne kadar rahatsızlık verdiği ile ilgili düşüncelerini ifade ettiler. Dinleyiciler ise çoğu zaman "bir hatıra da mı kalmasın" naifliğinden oldukça uzakta, mevcut hal ve hareketlerine devam ettiler. Zira konserlerde öyle karakterler görüyoruz ki, neredeyse tüm konseri telefonunun o küçük ekranından izliyor. 

Geçtiğimiz sene sonunda Placebo'nun Zagreb konseri esnasında, Brian Molko bir şarkıyı yarıda kesip "Telefonlarınız götünüze girsin. Evlerinize gidip küçük ekranlardan izlediğinizde, sadece bir boka benzemeyen sesler duyacaksınız" demişti. Sonrasındaki 1 saat boyunca kimse telefonunu çıkartmaya cesaret edememişti, henüz Türkiye sahnelerinden bu kadar sert bir uyarı gelmedi ama her şeyi de devletten beklememek gerek.

Uzun lafın kısası, Nihil Piraye ve Glasxs, 11 Mart'taki "Off The Record" konseri ile telefon kameralarının kapandığı, herkesin an'a odaklanarak müziği daha iyi duyabileceği bir konser vaad ediyor. Bakalım seyircinin tepkisi ne olacak.

        

        

Yorumlar