Ana içeriğe atla

TWO DOOR CINEMA CLUB BRÜKSEL KONSERİ


Sene 2012.

Küçükçiftlik Park’a gelmişiz, İstanbul’da konser/festivaller yükselen trend. Kimler kimler geliyor, böyle giderse hayalimizdeki tüm isimleri İstanbul’da izleyebileceğiz diyoruz. Öyle gitmedi. Birkaç ay sonra alkol markalarının reklam yapmaları yasaklandı, festivallere verilen ciddi sponsor desteği eridi gitti. Sonra her şey tersine döndü, neyse konuyu dağıtmayalım.

Önce Metronomy çıkıyor sahneye. The Look, The Bay derken ahalinin havaya girmesi uzun sürmemişti. Hemen sonra, Türkiye’deki ilk konserleri için TDCC sahnedeydi, yeni albüm Beacon’dan şarkıları dinlemek için sabırsızlanıyorduk. Indie müziğin iki büyük ismini aynı akşam peşi sıra izlemek paha biçilmezdi.

O günün üzerinden 4 sene geçti. Two Door Cinema Club geçtiğimiz sene üçüncü stüdyo albümleri “Gameshow”u yayınladı. Festival festival gezdiler ama bir daha grup olarak Türkiye’ye gelmediler.

The Cranberries, My Bloody Valentine, Damien Rice, Sinead O’Connor, Van Morrison ve U2 gibi isimleri müzikseverlere armağan eden İrlanda topraklarının son gözdesi TDCC, bu Cuma akşamı Brüksel’deki Ancienne Belgique’de (AB) sahne alacak. Burası 1982 yılında, grup üyelerinin sahne üzerinde kavga etmesiyle son bulan The Cure konserine de ev sahipliği yapmış, akustiği ile Avrupa’nın en iyi salonlarından biri. Öyle ki Iggy Pop’tan Oasis’e, The Hives’tan Calexico’ya hatırı sayılır tüm müzisyenlerin bir AB deneyimi var.

Günler öncesinden biletleri tükenen bu konseri izlemek için Cuma akşamı ben de Brüksel’de olacağım. Eğer üşenmezsem; TDCC öncesi sahne alacak genç yetenekler Blaenavon ve Parcels’i de içeren konser incelemesi de, önümüzdeki hafta içerisinde yine burada olacak.

Müzikle kalın.

Yorumlar