Ana içeriğe atla

BERLİN'DE BİR VAHA: LOLLAPALOOZA FESTİVAL


Efendim malumunuz, son zamanlarda Türkiye'de iptal olan festivaller ve büyük konserler hepimizin canını ziyadesiyle sıktı. Joan Baez mevzusu yazıldı çizildi. Her şeye rağmen ülkemize gelerek müthiş performanslar sergileyen Joss Stone ve Damien Rice kahraman ilan edildi.

Konu derin, mevzu sıkıntılı. Terör eylemleri sonrasında oldukça yara alan sektör, darbe girişimiyle tamamen dibe vurdu. Dinleyicilerin konserlere ilgisinin azalmasının yanı sıra, yabancı müzisyenleri "ikna" etmek de bir hayli güçleşti. Özetle önümüzdeki günlerde Türkiye'de iyi isimleri izleme şansımız maalesef yok gibi görünüyor.

Müzikseverler için yurt dışı festivaller her zaman yakın mercek altındadır, ama ülkenin bu durumu özelinde sanıyorum yurt dışı festivallere katılım bir miktar daha artacaktır. İşte böyle bir dönemde - İstanbul'da izleme hayallerimizin hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğine inandığım- Radiohead gibi bir headliner'ı olan Lollapalooza Festival, bu sene ikinci kez burnumuzun dibine, Berlin'e geliyor.


1991 yılından beri Amerika'da hayat bulan festival; Şile, Brezilya ve Arjantin'den sonra Avrupa'da ilk kez geçtiğimiz sene Berlin'de gerçekleşti. Bu yıl 11-12 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek festivalin tartışmasız en heyecan verici ismi Radiohead. Halen grubu canlı izleme şansı yakalayamayanlar için Lollapalooza Berlin gerçekten iyi bir fırsat. -üstelik Radiohead'in uzun yıllar sonra eski şarkılarını da bu turnede çalmaya başlamasıyla kalp atışlarımız hızlandı. 7 yıl sonra çalınan Creep ve No Surprises ve son olarak 10 yıl aradan sonra çaldıkları Let Down izleyicileri mest etmişti-

2 gün sürecek festivalin diğer isimleri arasında Kings of Leon, New Order, Kaiser Chiefs, Jagwar Ma, Major Lazer, Milky Chance, James Blake, Years & Years, Aurora ve canlı performanslarını fena merak ettiğim The 1975 var, daha ne olsun!

Tüm line-up ve bilet bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz. 

Berlin'de görüşmek üzere.






Yorumlar