Ana içeriğe atla

28. İstanbul Caz Festivali'nde Öne Çıkan 4 Konser

 

28. İstanbul Caz Festivali'nin programı bugün gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Geçtiğimiz sene olduğu gibi, pandemi nedeniyle Eylül ayında gerçekleşecek festivalin biletleri 9 Temmuz'da Passo üzerinden satışa çıkacak. 9-15 Temmuz tarihleri arasında, aynı zamanda festivalin sponsoru olan Garanti BBVA kredi kartları için %20 indirim uygulanacak.

Tamamı açıkhava mekanlarda ve salgın koşullarına uygun olarak oturmalı düzende gerçekleşecek konserler arasında öne çıkan 4 tanesini sizin için derledik:

1. Angelique Kidjo, 6 Eylül

Festivalin en ağır toplarından. 4 Grammy ödüllü "Afrika müziğinin kraliçesi" 21.30'da Esma Sultan Yalısı'nda sahne alacak.

Tam festival posterinde yer vermelik tam adı ise Angélique Kpasseloko Hinto Hounsinou Kandjo Manta Zogbin Kidjo :) 

Son olarak geçtiğimiz Cuma yeni albümü "Mother Nature"ı yayınlayan müzisyen, festivalin en eğlenceli konserlerinden birine imza atacak.


2. Arlo Parks, 10 Eylül

Festivalde beni en çok heyecanlandıran isim. 2000 doğumlu İngiliz müzisyen, ilk albümünü Ocak ayında yayınladı. 2021 Brit Ödülleri'nde Yılın Albümü ve En İyi Yeni Sanatçı dallarında aday gösterildi. Bicep, Celeste, Joel Corry ve Young T & Bugsey'in arasından sıyrılarak En İyi Sanatçı  ödülünü kazandı.

Beykoz Kundura'da sahne alacak Parks öncesinde sahne Türkiye'den Geeva Flava'ya emanet olacak.


3. Altın Gün, 16 Eylül

Altın Gün'ü artık Türkiye'de tanımayan kalmamıştır sanırım. 2020'de Grammy Ödülü'ne aday gösterilmesiyle uluslararası alanda da rüzgar gibi esen Altın Gün, Tame Impala'nın ön grubu olarak Amerika turnesine eşlik etti.

Hollandalı ekibin vokallerinde Merve Daşdemir ve Erdinç Yıldız var. Bol anadolu rock soslu saykedelik melodilerle dans etmek isteyenler, Turkcell Vadi Sahnesi'nde yerlerini alacak. Öncesinde son yılların en sevilen isimlerinden Evdeki Saat var.


4. Mabel Matiz Feat. Niels Broos, 24 Eylül

Festivalin en özel projesi. Mabel Matiz'in yurt dışına açılma girişimi.

Hollandalı prodüktör Niels Broos'un eşlik etmesiyle Matiz şarkılarını bambaşka bir formda dinleme şansımız olacak. Mabel Matiz şarkılarını daha elektronik alt yapılar ve synth pop sosuyla duymak isteyenler için ikili festivalin kapanış konseriyle Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda olacak.

Yorumlar