Ana içeriğe atla

KONSERDE VİDEO ÇEKMENİN ADABI


Evet, madem kaçarı yok, artık şu işin adabını öğrenelim arkadaşlar!

Konser/festivallerde cep telefonu ile video ve fotoğraf çekme konusu hakkında çok yazıldı, çizildi. Placebo gibi bir çok grup sahneden dinleyicilerini kalayladı, Jack White gibi isimler konserlerinde cep telefonu kullanılmasını yasakladı, ama gelin görün ki hiçbiri bu işe bir çare olmadı. Çekiyoruz, çekiyoruz ve de anlaşılan o ki uzunca bir süre daha çekmeye devam edeceğiz.

Tamam, ben de bu konuda muhafazakar olanlardan değilim. "Anı yaşayalım" romantizmine de girecek değilim. Yani en azından konserlerde uzun uzun sohbet eden, kahkahalarla gülenlere karşı takındığım ketum hassasiyetle yaklaşmıyorum konuya. Ama madem bu naneyi yiyeceğiz, adabına göre yiyelim sevgili dostlar.

Peki nedir konserde video çekmenin adabı?

1. Öncelikle şu aletlerin ekran ışığını en düşük seviyeye getirin bir zahmet. Karanlıkta konsantre olmuş, kendimizi büyülü seslere kaptırmışız, bir anda dünyamızı aydınlatıyorsunuz. Yapmayın!
2. Flaş nedir allah aşkına? Kapatınız o flaşları, tavşan-far klişesini yaşatmayın çevrenizdekilere ve müzisyenlere.
3. İşiniz bittikten sonra, yok efendim üstünü süsleyeyim, yer bildireyim, hashtag kasayım, mention yapayım demeyin! Koyun cihazınızı cebinize, konserden sonra dilediğiniz gibi süsleyin, rahat rahat paylaşın!
4. Ve de mümkünse 3 taneden fazla video çekmeyin efendiler! Yeter, arkadaşlarınız heyecanla sizin paylaşacağınız videoları beklemiyor! Hatta en iyi ihtimalle 1 tanesini belki izleyip diğerlerini hızla kaydırıyorlar. Ayrıca 1 dk'dan uzun video da çekmeyin!

İyi müzik hayat kurtarır, adab-ı muaşeret ömrü uzatır derler.

Sevgiyle kalın.

Yorumlar