Ana içeriğe atla

BU KIŞ SALON İKSV'DE KAÇIRMAMAMIZ GEREKEN 7 KONSER!


Gelince kış ayları, heyecanla bekleriz konser programları. Evet bu pek olmadı, ama Salon İKSV geçen sezon hazırladığı iddialı programı 2017'nin ilk aylarında da sürdürmeye niyetli görünüyor, biz ona odaklanalım.

İşte Ocak - Nisan arasında Salon'da karşılaşmamız muhtemel 7 konser:

1. Moddi: 18-19 Ocak

Moddi'yi geçtiğimiz sene Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında yine Salon'da izleme fırsatı yakalamıştık. Memleketi Norveç'in soğuğuna inat, sempatikliğiyle ve şarkı aralarındaki sıcak sohbetiyle dinleyenlerin içini ısıtan Moddi; şansımız varsa karlarla kaplı bir Ocak gününde yine sahnede olacak.



2. Nilüfer Yanya: 27 Ocak

Nilüfer Yanya, Playtuşu işbirliği ile Türkiye'deki ilk konserini Salon'da verecek. Londra'da müzikseverlerin ilgisini yayınladığı single'larla çeken ve Ekim ayında Pitchfork Music Festival Paris'te sahne alarak adını duyuran Yanya, ses rengiyle Nina Simone'a benzetiliyor.



3. The Wanton Bishops: 04 Şubat

The Wanton Bishops, kuşkusuz Orta Doğu'dan çıkan en iyi gruplardan biri. Beyrut'lu ekip son olarak geçtiğimiz ay "Nowhere Everywhere" isimli bir EP yayınladı. Şubat'ın en "garage rock" gecesi için hazır olun.



4. The Dears: 11 Şubat

Kanadalı indie rock efsanesi The Dears, bir kez daha İstanbul'da! Kendileri ile daha evvel şöyle bir röportaj gerçekleştirmiştik. "22 The Death of All The Romance"ı sıkılmadan yüzlerce kez dinleyebilirim.



5. Kat Frankie: 25 Şubat

Bu kadının hastasıyız! Daha evvel blogda bir kaç bahsetmiştim, tepetaklak eden bir ses tonu ile Frankie, son yıllarda gördüğümüz en karizmatik kadın vokallerden biri olabilir. Avustralyalı şarkıcı Türkiye'deki ilk konserini verecek. Sırf bu haber için bile Salon ekibini alkışlamaya değer.



6. Riff Cohen: 18-19 Nisan

Peşinen kabul edelim, İstanbul dinleyicisi Riff Cohen'i seviyor. Hatta artık verdiği konserlerle İzmir ve Ankara dinleyicileri de onu bağrına basmış durumda. Cohen, sahnede tam bir enerji topuna dönüşüyor. Kıvrak dans melodileri için 18 ve 19 Nisan'da Salon'dayız.



7. The Radio Dept.: 28 Nisan

İsveç'in dream pop efsanesi The Radio Dept., 15 yılı doldurdukları müzik kariyelerinde, bir kez daha İstanbul'da olacak. Geçtiğimiz aylarda dördüncü stüdyo albümleri "Running Out of Love"ı piyasaya süren grup, son olarak bu albümden "We Got Game" isimli bir single paylaşmıştı:

Yorumlar