Ana içeriğe atla

SONBAHARDA SALON'DA KAÇIRILMAYACAK 8 KONSER


Salon merakla beklenen sonbahar programını bugün açıkladı. Listede, soğuk İstanbul akşamlarına ilaç gibi gelecek ve Türkiye'de ilk kez izleme fırsatı yakalayacağımız bir çok iyi isim var. Biletler Cumartesi günü satışa çıkıyor. "Hepsine para mı yeter, hangilerine gitsem acaba" diye düşünen sevgili müzikseverler için kanımca kaçırılmaması gereken 8 adet konseri arz ederim.

1. Angel Olsen (12 Eylül)


28 yaşındaki Amerikalı müzisyen, kış akşamlarına huzur enjekte etmek için geliyor. Uzun yıllar Bonnie "Prince" Billy'e vokal olarak destek veren Olsen, son olarak geçtiğimiz sene ikinci albümü "Burn Your Fire for No Witness"ı piyasaya sürdü. O albümün son şarkısı "Windows":


2. Soley (3 Ekim)


Kabul edelim, İzlanda'dan babamız çıksa dinleriz. Havasıyla suyuyla, sanatsal açıdan bereketli kutsal topraklar. Ayın en iddialı konseri olmaya aday. Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında Salon'a konuk olacak müzisyen, geçtiğimiz ay "Ask the Deep" isimli bir albüm yayınladı. O albümden ilk klip şarkısı ise "Halloween" oldu.


3. Great Lake Swimmers (10 Ekim)


Aslında bir süredir ülkemizde beklenen gruplardan birisi Great Lake Swimmers. Kanadalı folk rock ekibi bugüne kadar 6 albüme imza attı ve Garanti Caz Yeşili ile ilk kez İstanbul'a konuk oluyor. 


4. Rhye /3 Kasım)


Programın en sıkı ismi. Kanadalı vokal Michael Milosh ve Danimarkalı enstürmentalist Robin Hannibal'dan oluşan ikili, %100 Müzik konserleri ile ilk kez İstanbul'da. Özellikle "Open" single'ı ile dikkatleri üzerine çeken Rhye, 2013 yılında çıkardıkları "Woman" albümünden şarkılarla Salon sahnesinde olacak.


5. Zola Jesus (6 Kasım)


Rus asıllı Amerikalı müzisyen Nika Roza Danilova'ın elektronik müzik projesi Zola Jesus, 2011 senesinde İstanbul'da ilk konserini vermişti. Fever Ray ve The XX gibi gruplarla turneler gerçekleştiren Zola Jesus, son olarak "Taiga" isimli bir albüm yayınladı.


6. Unknown Mortal Orchestra (16 Kasım)


 Ruban Nielson, Jake Portrait ve Riley Geare'den oluşan Amerikalı grup, 2011 yılında piyasaya sürdükleri ilk albümleri sonrasında Avrupa festivallerinin aranılan isimlerinden biri oldu. Roskilde, Pukkelpop, Lowlands gibi festival sahnelerine konuk olan ekip, geçtiğimiz aylarda "Multi-Love" isimli bir albüm yayınladı. Kendileri de, İstanbul'da ilk kez dinleyeceğimiz gruplar listesinde.


7. Waxahatchee (26 Kasım)


Amerikalı müzisyen  Katie Crutchfield'in 2010 yılında oluşturduğu indie müzik projesi. Adını Alabama'daki bir dereden alıyor. Nisan ayında "Ivy Tripp" adını verdikleri üçüncü stüdyo albümlerini çıkardılar. Sakin vokaller, tekin melodiler, hafif salınımlar.


8. Jacco Gardner (11 Aralık)


1988 doğumlu Hollandalı multi-enstrimentalist Jacco Gardner bence Salon programının en sürpriz ismi. Klasik ensttümanlarla saykedelik müziğin katışıksız örneklerini icra eden Gardner, sezonun en keyifli performansına imza atacak gibi duruyor. Geçen ay çıkan albüm "Hypnophobia"dan "Find Yourself" şarkısına kulak verelim:


Kış geliyor.
Salon'da buluşalım.





Yorumlar