Ana içeriğe atla

DUMAN VE MFÖ İLE ŞEHRE DÖNÜŞ


Efendim Cumartesi akşamı Efes Pilsen (Birlikte Hayata) sponsorluğunda gerçekleşen Duman ve MFÖ konserini izlemek için Lifepark'taydık..Lifepark malumunuz ulaşım açısından biraz sıkıntılı bir lokasyon..Şehir merkezinden oldukça uzak ve direkt giden bir toplu taşıma aracı bulunmuyor..Ancak şehirden uzaklaştıkça, doğaya yaklaşıyoruz. Bu nedenle konser için en ideal noktalardan bir tanesi..Özellikle önümüzdeki dönemde Park Orman'ın da etkinliklere kapatılması ile çok da fazla açık hava alternatifi kalmadı zaten.


Konserlere geçmeden önce yine bu ulaşım sıkıntısı ile ilgili yaşanan ilginç bir olaydan da bahsetmek isterim..Konser günü Metro'nun Hacıosman durağından Lifepark'a servisler kaldırıldığını gördük..Hatta biz de konser alanına 5 TL karşılığında bu servislerle kolaylıkla ulaştık, ancak Duman konserinin sonlarına doğru taksiciler bu servisleri trafiğe şikayet ettiğinden servisler durduruldu..Çünkü servisler kaçak çalışıyor, yani önceden izin alınmadan para karşılığı yolcu taşıyorlar..Böyle büyük bir organizasyonun bunu düşünmemesi garip, sonuçta kaybeden izleyiciler oldu çünkü aynı mesafeye 15 TL vererek taksi ile ulaşmak zorunda kaldılar..


Konsere gelince... Lady Gaga'nın tam saatinde sahne almasından sonra bir kez de Cumartesi günü şaşırdım..Çünkü sevgili Duman da, tam da ilan edilen saatte sahnedeydi, umarım bu durum bir alışkanlık haline gelir..Dumanı gün ışığında izlemek biraz sıra dışı olsa da alanı dolduran herkes özellikle klasikleşmiş Duman şarkılarını hep bir ağızdan söylüyordu..MFÖ'nün sahne saati yaklaştıkça alan biraz daha kalabalıklaşmaya başlamıştı, o gün konseri 7.000 civarında kişi izledi..

Alkol yasaklarından sonra markalar kendi sloganları ile kültür ve sanata, kısıtlı da olsa, destek olmaya devam ediyorlar..Bu yüzden sponsoru belirtmekte önem var.."Birlikte Hayata" sloganı ile müzik hayatına destek vermeye devam eden Efes Pilsen'i seviyoruz!



Yorumlar